Fоtо: Delfi.lt/ Josvydas Elinskas

Pēc graujošā zaudējuma Lietuvai noslēdzošajā pārbaudes spēlē pirms Pasaules kausa finālturnīra Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki bija pateicīgs par sniegto mācībstundu, taču itāļu speciālists liekos divus spēlētājus vēl nenosauca.

Latvijas basketbolisti otrdien Taivānā sestajā un pēdējā pārbaudes mačā pirms debijas Pasaules kausā ar 69:93 kapitulēja Lietuvai.

"Pirmkārt, apsveicu pretiniekus, kuriem izdevās ļoti laba spēle. Paldies par viesmīlību un sagādātajām iespējām būt šeit un pabeigt mūsu gatavošanos," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Banki teikto.

"Šodienas spēlē neparādījām līmeni, kādu gribam. Mums pretī bija viena no Eiropas labākajām komandām – labi sagatavojusies, ar lielisku atlētismu. Tāda spēle ir ļoti vērtīga, jo sajutām, kas mūs sagaida Pasaules kausa izcīņā," teica speciālists. "Esmu apmierināts, kā reaģējām otrajā puslaikā, kad laukumā skats bija daudz labāks. Ceru, ka neveiksmīgais sākums nebūs iedragājis mūsu pārliecību, ko esam nostiprinājuši pēdējās trijās sezonās."

Banki tuvākajā laikā jānosauc divi liekie spēlētāji, kuri netiks pieteikti Pasaules kausa finālturnīram, kas sāksies piektdien.

Savukārt Jānis Timma uzsvēra, ka mačs pret Lietuvu iesākts nevīžīgi.

"Nesaskaņoti darbojāmies aizsardzībā, ļāvām pretiniekiem izdarīt daudz brīvu metienu. Līdz šai spēlei bijām izcīnījuši daudz uzvaru, bet šodien mums atgādināja, ka ar pilnu jaudu jāsāk spēlēt no pirmās minūtes. Tieši tas, kas bija vajadzīgs pirms Pasaules kausa izcīņas. Vienīgā pozitīvais šodien – kā spēlējām otrajā puslaikā. Kaut gan trūka svarīgu spēlētāju, bija piezīmju problēmas, mēs nepadevāmies, turpinājām cīnīties un uzvarējām vismaz otrajā puslaikā. Tā jāspēlē visas 40 minūtes, tad viss būs kārtībā," pauda uzbrucējs.

Latvijas izlases rindās otrdien rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Anžejs Pasečņiks, kurš piebilda, ka neesot patīkami zaudēt, taču ilgtermiņā šāds iznākums var būt noderīgs kā modinātājzvans.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !