Pasaules kausa finālturnīru ar drošu uzvaru piektdien, 25. augustā, sāka Lietuvas basketbola izlase, kas Manilā D grupas spēlē ar 93:67 (26:12, 20:22, 24:19, 23:14) pieveica Ēģiptes valstsvienību.

Dienas pirmajā spēlē šajā grupā Melnkalne ar 20 punktu pārsvaru uzvarēja Meksiku. Otrajā kārtā Lietuva tiksies ar Meksiku, bet Melnkalne tiksies ar Ēģipti.

Lietuva jaudīgi sāka spēli, Jonam Valančūnam izceļoties ar "slam dunk" un 11 punktiem, kas ļāva lietuviešiem panākt 13:4. Pirmās ceturtdaļas izskaņā Lietuvai jau +14 (26:12), bet otrajā ceturtdaļā Lietuva panāca 19 punktu pārsvaru (36:17). Lietuvas uzbrukums tajā brīdī "iestrēga", bet Ēģipte saasināja cīņu (32:42).

Pirmo puslaiku lietuvieši noslēdza ar Igna Brazdeiķa pēdējo sekunžu precīzu metienu. Otrā puslaika sākumā Ēģipte samocītā cīņā pietuvojās līdz "-8", bet drīz vien Lietuva palielināja pārsvaru līdz 17 punktiem. Pēdējā ceturtdaļā Lietuva palielināja pārsvaru līdz pat +30 un tikai spēles galotnē Ēģipte paglābās no vēl lielākas sagrāves, nedaudz samazinot starpību.

Lietuvas izlasei jau pirmajā puslaikā ar "double double" izcēlās Valančūns, kurš otrajā puslaikā vairs nebija tika aktīvs, - viņa kontā 15 punkti un 10 atlēkušās bumbas, bet rezultatīvākais lietuviešiem ar 18 punktiem bija Marģirs Normants. Ēģiptes izlasē 14 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Asemam Marejam, bet 13 punkti Amram el Gendijam.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!