Foto: FIBA
Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā basketbolā Latvija pārstāvēta ne tikai ar valstsvienību, bet arī ar trīs tiesnešiem, kuri rūpēsies par to, lai basketbolisti laukumā ievērotu spēles noteikumus. Ja Latvijas izlase mēģinās šajā turnīrā būt pēc iespējas pamanāmāka, tad tiesneši Andris Aunkrogers, Mārtiņš Kozlovskis un Gatis Saliņš lūkos būt pēc iespējas nemanāmāki, jo tad tiesnešu darbs būs paveikts pareizi.

Šī ir pirmā reize, kad trīs tiesneši no Latvijas strādā Pasaules kausa izcīņā. Aunkrogers jau strādājis 2019. gada Pasaules kausā, bet 2022. gadā apkalpoja arī Eiropas čempionātu. Kozlovskis savā karjerā tiesājis trīs Eiropas vīriešu čempionāta finālturnīrus (2017., 2019., 2022.), kā arī strādājis Pasaules kausa izcīņā un Tokijas olimpiskajās spēlēs. Saliņš iepriekš tiesājis Eiropas sieviešu čempionātā un 2022. Eiropas vīriešu čempionātā.

Latvieši gatavošanos Pasaules kausa izcīņai sāka pirms pieciem mēnešiem, un šajā procesā ietilpa fiziskā sagatavotība, tehniski noteikumu un dažādu interpretāciju atkārtošana un papildināšana. Tāpat liels uzsvars likts uz mentālo sagatavošanos un dažādu epizožu analīzi un pareizu lēmumu pieņemšanu.

Saliņš stāstīja, ka savā karjerā sastapies ar kaut kādiem nelaipniem līdzjutēju komentāriem un dusmīgiem acu skatieniem. Filipīnās uz ielas satikt kādu dusmīgu fanu uzreiz pēc spēles būs grūti, jo no arēnas uz viesnīcu ir izveidots tāds kā tunelis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!