Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase Pasaules kausa izcīņā pārsteigusi diezgan daudzus, jo tai izdevās no cīņas par godalgām izslēgt vienu no favorītēm Franciju. Šādu scenāriju pirms Latvijas un Francijas izlašu dueļa prognozēja Libānas valstsvienības galvenais treneris Džads El Hadžs.

H apakšgrupā pēc divām spēļu kārtām Kanādas un Latvijas izlasēm ir pa divām uzvarām, kas tām ļaus turpināt cīņu par vietu ceturtdaļfinālā grupu turnīra otrajā kārtā. Savukārt Francijai un Libānai priekšā būs spēles par 17. līdz 32. vietu.

Libānas valstsvienība svētdien graujoši zaudēja Kanādas izlasei, bet pēcspēles preses konferencē El Hadžs norādīja, ka viņš saviem spēlētājiem jau iepriekš teica, ka Latvijas izlase būs nopietna pretendente uz vietu nākamajā kārtā. Viņš pirms turnīra sacīja, ka nedomā, ka Kristapa Porziņģa nespēlēšana būtiski ietekmēs Latvijas sniegumu Pasaules kausā. Un viņam izrādījās taisnība.

"Kanāda ir viena no galvenjām favorītēm šajā Pasaules kausā. Pēc pirmās spēles pret Latviju es saviem puišiem teicu, ka ļoti sekoju šai komandai kvalifikācijas turnīrā un pārbaudes spēlēs. Viņi demonstrē ļoti labu sniegumu," stāstīja El Hadžs. "Labi, mēs nevaram salīdzināt mūsu auguma izmērus un ātrumu ar Franciju un Kanādu. Latvijai spēle pret Kanādu būs smaga, bet viņiem būs iespēja, jo viņu sniegums uzbrukumā un aizsardzībā ir ļoti labs. Viņiem ir labs balanss starp spēli groza tuvumā un no ārējās līnijas."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!