Lietuvas izlases basketbolisti neslēpj gandarījumu par Latvijas valstsvienības panākumu, tomēr ar ironiju piebilst, ka latviešu varoņdarbs sarežģījis daudziem cīņu par tiešo ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, vēsta "Delfi.lt".

Atgādinām, ka H grupas otrajā spēlē Latvija ar 88:86 sensacionāli pieveica Franciju, atstājot olimpiskos vicečempionus ārpus TOP 16.

"Drīzāk bija gaidāms, ka francūži zaudēs Kanādai, kas arī ir viena no favorītēm. Bet pret bez Kristapa Porziņģa palikušajiem latviešiem? Domāju, ka neviens to negaidīja," pārsteigumu neslēpa Tads Sedekerskis.

"Piedzīvoto šoku es novērtētu ar deviņām ballēm. Ne visas desmit, jo bija jau signāli, kad Kanādas izlase tā sagrāva francūžus. Šādā situācijā komanda vai nu turas kopā, vai izjūk. Šoreiz francūži izjuka," sporta nianses atgādina Mindaugs Kuzminsks.

"Protams, tas mani iepriecināja. Kaimiņi, brāļi – savējiem jājūt līdzi. Patīkami, ka viņiem izdevās tikt galā ar spriedzi. Tā noteikti bija viņu diena. Un Artūrs Žagars spēlēja labi – patīkami, jo viņš pagājušajā sezonā spēlēja Lietuvā. Kopumā Latvijas izlasē ir daudz pazīstamu seju," pasmaidīja Lietuvas izlases rezervists Vaids Kariniausks.

Lietuvas mediji norāda uz basketbola šķietamo paradoksu. Latvijas izlase pēdējā pārbaudes spēlē pirms Pasaules kausa saņēma pamatīgu pļauku no lietuviešiem, kas pirms tam pārbaudes spēlēs divreiz piekāpās Francijai. Bet Pasaules kausā jau Latvija "mājās aizsūtīja" Franciju.

"Tas ir labs piemērs, ka mūsdienās vari uzvarēt ar 30 punktiem, bet vari arī zaudēt," piebilst Kariniausks.

Lietuvietis Tomass Dimša pēc Latvijas uzvaras aizrakstīja apsveikumu Rolandam Šmitam, ar kuru ikdienā spēlē kopā Kauņas "Žalgiris". "Izskatījās, ka spēle viņiem jau bija zaudēta, taču latvieši parādīja raksturu, un daudzie līdzjutēji palīdzēja. Prieks par mūsu kaimiņiem. Mums visiem tajā izlasē ir draugi vai komandas biedri, ļoti priecājamies par viņiem. Es pats apsveicu Rolandu."

Lietuvas izlases galvenais treneris ir Kazis Maksvītis, kurš ir arī Šmita treneris "Žalgiris" rindās, apsveikumus latvietim nav uzrakstījis, jo "bijis aizņemts ar citiem darbiem". Maksvītis gan ironiski bilst, ka Latvijas izlases zaudējums būtu parocīgāks, jo tad Šmits ātrāk pievienotos "Žalgiris". "Bet es, protams, jokoju. Redzēju, ka Rolands labi nospēlēja mača galotnē, apsveicu viņu tagad."

Joks ne joks, bet Latvijas uzvara ir saasinājusi cīņu par tiešo ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Pasaules kausā no Eiropas uz Parīzes olimpiskajām spēlēm "pa tiešo" tiek divas Eiropas komandas, bet, ja starp tām būtu bijusi Francija, tad arī trešā labākā iegūtu ceļazīmi.

"Divējādas sajūtas. No pragmatiskā viedokļa varbūt tas ir slikti, ka viņi zaudēja. Bet latvieši spēlē labi un ir pelnījuši. Viņu uzvara bija ļoti pārsteidzoša. Man likās, ka francūži ir vieni no favorītiem uz vietu finālā un varbūt pat uzvaru. Mums pašiem jāpriecājas, ka esam jau starp 16 labākajām komandām. Čempionāts ir neprognozējams un viss var notikt," piebilda Maksvītis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!