Foto: FIBA

Pašreizējā pasaules un Eiropas čempione Spānijas basketbola izlase pirmdien Džakartā Pasaules kausa G apakšgrupas otrajā mačā ar 96:78 (21:22, 29:20, 14:17, 32:19) uzvarēja Brazīliju un otrajā posmā garantēja tikšanos ar Latviju.

Spānijas izlasē 15 punktus iemeta Santjago Aldama, kamēr 14 punktus guva Villijs Ernangomess, bet 13 punkti Huanam Nunjesam.

Tikmēr Brazīlijas valstsvienībā Bruno Kaboklu atzīmējās ar 15 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. Savukārt 14 punkti Jago Santušam.

Abas komandas maču sāka punkts punktā, bet otrajā ceturtdaļā spāņiem padevās 13:6 izrāviens un pēcāk arī iegūt 12 punktu vadību. Otro puslaiku pašreizējie pasaules un Eiropas čempioni iesāka ar astoņu punktu vadību (50:42).

Otrajā spēles daļā Brazīlija spēja pietuvoties līdz piecu punktu atstatumam, taču tuvāk tā arī netika. Spānija spēlēja pārliecinošāk, un tās pārsvars ceturtajā ceturtdaļā sasniedza arī 20 punktus.

Spānija ar divām uzvarām divos mačos izvirzījusies G grupas vienvadībā un nodrošinājusi iespēju spēlēt Pasaules kausa otrajā posmā, kur tiksies ar Latviju un Kanādu. Noslēdzošo ceļazīmi sadalīs Brazīlija un Kotdivuāra, kas guvušas pa vienai uzvarai un savā starpā tiksies noslēdzošajā kārtā. Pēdējā grupā ar diviem zaudējumiem ir Irāna.

Latvijas valstsvienība pirmā posma grupu turnīru noslēgs otrdien ar cīņu pret Kanādu.

Pasaules kauss ilgs līdz 10. septembrim.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!