Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase pēc sensacionālās uzvaras pār Franciju paveikusi vienu mazo uzdevumu – izcīnītas tiesības vismaz piedalīties Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā. Lukas Banki izlase pierādījusi, ka spēj pārsteigt, tāpēc portāls "Delfi" skaidro, kas valstsvienībai gaidāms Pasaules kausa turpinājumā un kas jāpaveic, lai atkārtotu sieviešu basketbola izlases panākumu un spēlētu olimpiskajās spēlēs.

Pasaules kausa finālturnīrā svētdien H grupas spēlē Latvijas izlase neticami atspēlējās un ar 88:86 pieveica olimpisko vicečempioni un vienu no turnīra galvenajām favorītēm Franciju. Latvija līdz ar šo nodrošināja vismaz otro vietu H grupā un vietu starp TOP 16 komandām, bet Francijai turpinājumā jācīnās par 17.-32. vietu.

Latvijas izlasei priekšsacīkstēs H grupā atlikusi pēdējā spēle pret Kanādu, kurai arī ir divas uzvaras divās spēlēs un kura arī sev nodrošinājusi spēlēšanu otrajā posmā. Lai gan abas komandas nodrošinājušas vietu TOP 16, Latvijas un Kanādas duelim ir liela nozīme, jo savstarpējās spēles rezultāts nāks līdzi otrajā posmā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!