Foto: FIBA

Kanādas basketbola izlases zvaigzne Šejs Gildžess-Aleksandrs otrdien pret Latviju sagaida grūtu Pasaules kausa spēli, kā arī pauda cerību, ka viņa komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Oklahomasitijas "Thunder" Dāvis Bertāns daudz metīs garāmm.

Latvijas un Kanādas cīņa otrdien gaidāma pulksten 16.30. Tā būs noslēdzošā spēle H apakšgrupā un uzvarētāja iegūs punktus otrajam posmam, kur pretī stāsies Spānija un Brazīlija vai Kotdivuāra.

Kanāda ir viena no šī Pasaules kausa favorītēm, tā turnīru sākusi ļoti pārliecinoši - graujošas uzvaras pret olimpisko vicečempioni Franciju (95:65) un Libānu (128:73). Latvija arī pieveikusi šīs pretinieces, tāpēc rītdienas mača labākā izlase sevi varēs saukt arī par grupas uzvarētāju.

"Lai iegūtu titulu, ir jāuzvar astoņās spēlēs. Tāds ir mūsu mērķis - uzvarēt astoņus mačus pēc kārtas," pēc pirmdienas treniņa teica Gildžess-Aleksandrs, kurš šajā turnīrā vidēji spēlē guvis 19,5 punktus. "Mana loma izlasē ir diezgan līdzīga kā "Thunder" - būt līderim, veidot spēli abos laukuma galos."

"Latvija var iemest no tālienes, viņi spēlē pareizi un vienoti. Tā ir komanda, kuru grūti uzvarēt, lai arī kurš nāktu pretī. Gribam spēlēt pašaizliedzīgi un uzbrukumā demonstrēt savus ieročus. Katram jāzina sava loma, un pagaidām tas izdodas," neslēpa aizsargs.

Viens no Latvijas izlases līderiem ir Dāvis Bertāns, kurš šovasar maiņas darījumā no Dalasas "Mavericks" nonāca "Thunder" un nākamajā sezonā spēlēs kopā ar Gildžesu-Aleksandru.

"Dāvis ir ļoti labs tālmetienu speciālists. Savai pozīcijai viņam ir labi fiziskie parametri. Cerams, rītdien viņš daudz metīs garām," pauda Kanādas basketbola zvaigzne.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!