Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase otrdien, 29. augustā, aizvada cīņu par pirmo vietu Pasaules kausa izcīņas H apakšgrupā, tiekoties ar vienu no turnīra galvenajām favorītēm Kanādu. Latvijai šajā mačā būs jāizmanto citādāka spēlētāju rotācija, jo savainojuma dēļ spēlēt vairs nevarēs kapteinis Dairis Bertāns. Aizsargs Kristers Zoriks un treneris Artūrs Visockis-Rubenis pēc treniņa stāstīja par šo aspektu, kā arī atklāja, ka Kanādas zvaigzni Šeju Gildžesu-Aleksandru, visticamāk, apturēt nevarēs, taču darīs visu, lai viņu ierobežotu.

Pirmdien vakarā Latvijas basketbolisti aizvadīja treniņu pirms mača pret Kanādu, un tajā komandas treneri un spēlētāji analizēja pretinieku spēlētājus, viņu stiprās un vājajās puses, kombinācijas, kā arī tika runāts par to, kā spēlēt aizsardzībā.

"Stiprās puses ir meistarīgi viens pret viens spēlētāji, kas daudziem nav noslēpums. Fiziski ātri un agresīvi. Vājā puse varbūt ir tā, ka viņiem nav tik daudz metēju. To būs jāmēģina izmantot," portālam "Delfi" teica Zoriks.

Kanādas izlases spožākā zvaigzne ir Šejs Gildžess-Aleksandrs, kurš Indonēzijā izjūt milzīgu mediju un līdzjutēju interesi. Viņš turnīra divās spēlēs vidēji guvis 19,5 punktus, kā arī abās spēlēs izcēlies ar vismaz piecām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Latvijas izlasei viens no spēles plāniem būs izmantot centra spēlētājus, jo tur Latvijai varētu būt priekšrocība, sacīja treneris Visockis-Rubenis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!