Fоtо: FIBA

Latvijas basketbola izlase otrdien Džakartā ar smagu zaudējumu piedzīvoja pirmo zaudējumu Pasaules kausa vēsturē, H grupas pēdējās kārtas spēlē ar 75:101 (23:13, 19:30, 15:24, 18:34) piekāpjoties teicami otro puslaiku aizvadījušajai Kanādai.

Latvija uzvarēja pirmo ceturtdaļu ar 10 punktu pārsvaru, bet atlikušajās 30 minūtēs piekāpās ar 52:88. Pēc pirmā puslaika Latvijai bija viena punkta deficīts, bet otro puslaiku Latvija zaudēja ar 33:58.

Līdz ar zaudējumu Latvija grupā palika otrajā vietā, bet zaudējums nāks līdzi otrās kārtas turnīrā. Otrajā posmā Latvija tiksies ar Spāniju un, visticamāk, ar Brazīliju, kurai izšķirošajā spēlē par tikšanu tālāk trešdien jācīnās pret Kotdivuāru.

Latvijas komandas rindās lieliska spēle Rodionam Kurucam, kurš tika pie "double double" – 14 punkti un desmit atlēkušās bumbas. Viņš arī teicami darbojās aizsardzība. 16 punktus pievienoja Andrejs Gražulis. Kanādas izlases līderi šodien bija absolūti neapturami – Šejs Gildžess Aleksandrs guva 27 punktus, bet Ārdžejs Barets guva 22 punktus, īpaši produktīvs esot ceturtajā ceturtdaļā.

Latvija spēles sākumā realizēja trīs tālmetienus pēc kārtas, liekot Kanādai pieprasīt minūtes pārtraukumu pēc pusotras minūtes. Spēles pirmajā ceturtdaļā mūsējie izcili spēlēja aizsardzībā, ko papildināja 9-0 izrāviens. Pēc pirmā ceturkšņa Latvija atradās vadībā ar rezultātu 23:13.

Otrā ceturtdaļa iesākās saraustīti, abām komandām bieži pārkāpjot noteikumus. Absolūti fenomenāls uzbrukumā bija Artūrs Žagars – viņš trāpīja skaistu tālmetienu pēc soļa atpakaļ, kā arī guva divus punktus ar sodu pēc filigrāna caurgājiena. Tāpat viņš izcēlās ar lieliskām piespēlēm.

Spēles otrajā ceturksnī Latvijai bija problēmas ar atlēkušo bumbu savākšanu pie sava groza, kas Kanādai deva papildu iespējas uzbrukt. Lai gan kanādieši pirmajā puslaikā aizmeta garām daudz brīvu metienu, otrajā ceturtdaļā viņi sāka atrast savu uzbrukuma ritmu un spēlēja rezultatīvi. Īpaši labi darbojās Kelijs Oliniks.

Kad Latvija atradās vadībā ar rezultātu 38:28, Kanāda veica 7-0 izrāvienu un spēle izlīdzinājās. Problēmas radīja arī daudzās piezīmes, kuras otrajā ceturtdaļā Latvijas basketbolistiem bieži saskatīja tiesneši. Viens no mūsu komandas līderiem – Roldands Šmits – jau pirmajā puslaikā nopelnīja trīs piezīmes.

Otrās ceturtdaļas noslēgumā spēle ritēja punkts-punktā, bet nedaudz labāk nospēlēja Kanāda, kas pašās puslaika beigās realizēja metienu no groza apakšas un atpūtā devāmies iedzinējos – 42:43.

Kanāda otro puslaiku iesāka lieliski – realizēja divus tālmetienus un ieguva deviņu punktu pārsvaru. Latvijai vairs tik labi neveicās uzbrukumā – nespējām trāpīt vairākus metienus pēc kārtas.

Mūsu komandai tik ļoti sarežģītajā brīdī kā uzbrukumā, tā aizsardzībā lieliski darbojās Rodions Kurucs. Latvija veica savu izrāvienu un samazināja deficītu līdz trim punktiem.

Šajā ceturtdaļā lieliski spēlēja Kanādas līderis Šejs Gildžess Aleksandrs – tieši viņš uzņēmās iniciatīvu un vairākos uzbrukumos pēc kārtas bija rezultatīvs, un Latvijas aizsardzībai viņu neizdevās apturēt. Ceturtdaļas beigās Kanādai padevās 7-0 izrāviens un pēc 30 minūtēm mūsējie bija iedzinējos ar rezultātu 57:67.

Kanāda arī ceturto ceturtdaļu iesāka ar vairākiem trīspunktu metieniem pēc kārtas un panāca 61:78. Latvijai turpinājās nedienas uzbrukumā – nespējām realizēt vairākus brīvus metienus, kā arī pieļāvām daudz kļūdu.

Ceturtdaļas vidū Latvijas uzbrukums uzlabojās, taču nespējām turēties pretī Kanādas lielajam talantam uzbrukumā, noslēdzošajā spēles ceturksnī lieliski darbojoties komandas otrajam nominālajam līderim Ārdžejam Baretam. Spēles pēdējās minūtēs Kanāda trāpīja vairākus tālmetienus un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 75:101.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !