Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases līdzjutēji Pasaules kausa izcīņas maču pret Kanādu padarīja jautrāku, jo viņi iesaistījās spēlē un radīja interesantu atmosfēru, pēcspēles preses konferencē sacīja kanādieši Šejs Gildžess-Aleksandrs un Nikeils Aleksandrs-Volkers.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbolisti ar rezultātu 75:101 piekāpās Kanādas izlasei un ierindojās H apakšgrupas otrajā vietā. Pasaules kausa izcīņas grupu turnīra otrajā kārtā latviešiem, visticamāk, priekšā būs cīņas ar Spāniju un Brazīliju, kurām vēl jāaizvada noslēdzošie dueļi G apakšgrupā.

Latvijas un Kanādas spēli klātienē vēroja 11 186 līdzjutēji, bet aktīvākie tribīnēs bija latvieši, kuri savu komandu atbalstīja visas spēles garumā. Šāds atbalsts kanādiešiem radījis sajūtu, ka viņi spēlē izbraukumā.

"Esmu daudz spēlējis basketbolu ar daudz faniem tribīnēs, tāpēc man tas nebija jaunums," teica Gildžess-Aleksandrs. "Taču viņi bija iesaistīti spēlē. Izskatās, ka viņi mīl šo sportu. Radās sajūta, ka mums šī ir kā izbraukuma spēle, kas visu padarīja jautrāku un cīņu – sīvāku. Viņi spēli padarīja jautrāku."

Savam komandas biedram piekrita Aleksandrs-Volkers, un viņš kā sportists ļoti esot izbaudījis šo atmosfēru tribīnēs.

"Katrā uzbrukumā gribējām gūt punktus, katrā aizsardzībā pretiniekus apturēt. Šāda atmosfēra palīdz labāk mentāli noturēties spēlē. Klusās spēlēs bieži paliek garlaicīgi, nav enerģijas," viņš stāstīja. "Uzslavas Latvijas izlases līdzjutējiem, ka viņi mēroja tik garu ceļu. Es par šādām spēlēm sapņoju, kad biju bērns. Visi kādreiz vizualizējuši, ka spēlē pilnā arēnā gan savā, gan pretinieku laukumā. Tas mums bija labs tests."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!