Foto: FIBA

Brazīlijas basketbola izlase trešdien Džakartā sasniedza Pasaules kausa otro posmu jeb "Top16", kur kopā ar Spāniju kļuvusi par Latvijas valstsvienības pretinieci.

G apakšgrupas trešās kārtas mačā Brazīlija ar 89:77 (23:25, 27:21, 20:19, 19:12) saspringtā cīņā uzvarēja Kotdivuāru.

Ar divām uzvarām trīs spēlēs Brazīlija nodrošināja otro vietu grupā, kurā uzvarējusi Spānija, kas trešdien pirmo posmu noslēgs ar cīņu pret Irānu. Latvijas izlase ar Spāniju un Brazīliju tiksies attiecīgi piektdien un svētdien, mačiem sākoties pulksten 12.45.

Brazīlijas izlasē lielisku maču aizvadīja Jagu Santušs (attēlā), kurš trāpīja sešus no septiņiem tālmetieniem un kopumā guva 24 punktus, turklāt veica 12 rezultatīvas piespēles. Vēl 15 punkti Timam Suarešam. Savukārt Kotdivuāras labā Sedriks Bahs atzīmējās ar 13 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām.

Brazīlija un Kotdivuāra aizvadīja saspringtu maču, bet komandu spēlētais basketbols lielākoties bija lēns bez ātrām pārejām. Pirmajā puslaikā vairāk vadībā bija Kotdivuāra, taču tā izskaņā cīņas favorītiem brazīliešiem izdevās lauzt cīņas gaitu un pārņem vadību.

Otrajā puslaikā Brazīlijas pārsvars sasniedza arī 15 punktus (65:50), tomēr noslēdzošajās minūtēs Kotdivuāra atjaunoja intrigu. Viena uzbrukuma laikā ar tālmetienu pret vairogu un diviem soda metieniem āfrikāņiem izdevās gūt pat piecus punktus, pietuvojoties līdz 71:74, taču allaž Brazīlijai bija kāds trumpis kabatā, lai pēc katras pretinieku ofensīvas atrautos.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase ar divām uzvarām trīs mačos izcīnīja otro vietu H grupā un kopā ar Kanādu devusies uz otro posmu, bilanci ņemot līdzi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!