Foto: FIBA
Spānijas vīriešu basketbola izlase, kas būs Latvijas pirmā pretiniece Pasaules kausa finālturnīra otrajā posmā, trešdien izcīnīja uzvaru trešā posma pēdējā mačā.

Spāņi G apakšgrupas noslēdzošajā cīņā ar rezultātu 85:65 (16:17, 27:18, 21:18, 21:13) uzvarēja Irānas valstsvienību.

L apakšgrupā spāņi ieies ar trīs uzvarām trīs spēlēs, tāpat kā Kanāda, bet Latvijai un Brazīlijai būs pa divām uzvarām.

Pirmajā puslaikā Spānijai bija grūti sameklēt emocijas cīņā pret krietni vājāko Irānu. Vēl trešās ceturtdaļas beigās Spānijai bija tikai deviņu punktu pārsvars, bet beigās Eiropas čempione un pašreizējā Pasaules kausa īpašniece Spānija izcīnīja uzvaru ar 20 punktu pārsvaru.

Spānijas izlases uzvarā lielāko artavu deva brāļi Ernangomesi - Huančo izcēlās ar 21 punktu un piecām atlēkušajām bumbām, bet Villijs pievienoja 16 punktus un deviņas bumbas zem groziem. 11+8 šajā ailēs sakrāja Santjago Almada.

Irānai 19 punktus guva Mohamads Amini, bet 12 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Behnamam Jahčali.

Pirms tam brazīlieši G grupas spēlē ar 89:77 (23:25, 27:21, 20:19, 19:12) pieveica Kotdivuāru un nodrošināja vietu labāko sešpadsmitniekā.

G apakšgrupā Spānija uzvarēja visās trīs spēlēs, Brazīlijai bija divi panākumi, Kotdivuāra svinēja vienu uzvaru, bet Irāna cieta trīs zaudējumus.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.-32.vietu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!