Fоtо: FIBA

Latvijas vīriešu basketbola izlase jaunākajā FIBA Pasaules kausa spēka rangā pakāpusies par četrām vietām un ierindojas desmitajā pozīcijā.

Pēc uzvaras pār Libānas un Francijas izlasēm turnīra pirmajās divās spēlēs Latvijas basketbolisti nodrošināja izkļūšanu no savas apakšgrupas un jau piektdien turpinās cīņu par ceturtdaļfinālu.


FIBA apskatnieki par Latvijas sniegumu līdz šim raksta šādi: "Labās ziņas? Viņi pārsteidza Franciju, viņi pārsteidza pasauli, viņi iekļuva otrajā kārtā. Vēl labākas ziņas? Viņu fani ir viens no turnīra pozitīvajiem stāstiem, radot sajūtu, ka spēles jau no pirmās dienas tiek spēlētas Rīgā." Īpaši izcelts ir Latvijas saspēles vadītāja Artūra Žagara sniegums: " Vislabākās ziņas? Arturs Žagars ir ieradies!"

Čempionāta turpinājumā Latvijai jāspēlē pret Spāniju, kura jaunākajā rangā ir ierindota ceturtajā vietā (pozīcija nav mainījusies), un Brazīliju, kam atvēlēta 12. vieta (kritums par vienu pozīciju).

Mūsu kaimiņvalsts Lietuvas izlase arī ierindojas labāko desmitniekā, ieņemot devīto vietu un arī pakāpjoties par četrām pozīcijām salīdzinājumā ar iepriekšējo rangu.

Lielākos kritumus rangā piedzīvojušas Meksikas (zaudētas 15 pozīcijas) un Francijas (zaudētas 14 pozīcijas) valstsvienības. Komentējot francūžu sniegumu, FIBA spēka ranga publikācijā ir ļoti lakoniska: "Ak. Par šo nerunāsim."

Kāpumu rangā piedzīvojušas vairākas izlases, tostarp Dominikānas Republika, Serbija un Slovēnija – visas pakāpušās par trim pozīcijām un visas, tieši tāpat kā Latvija, ierindojas labāko desmitniekā.

Par galveno favorīti joprojām tiek uzskatīta ASV izlase. Otrajā vietā atrodas vācieši, savukārt pirmo trijnieku noslēdz Latvijas apakšgrupas uzvarētāja Kanāda.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !