Foto: Kadrs no video

Serbijas basketbola izlase pirms Pasaules kausa otrā posma spēlēm saņēmusi vēl vienu triecienu vārda vistiešākajā nozīmē – pēc sitiena ar elkoni un steidzamas operācijas sacensības beigušās Borisam Simaničam.

211 centimetrus garais serbu uzbrucējs trešdien grupu turnīra pēdējā spēlē pret Dienvidsudānu laukumā devās vien trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām, bet pēc divām minūtēm pie sava groza saņēma sitienu nieru rajonā. Simaničs nespēja aizvadīt spēles pēdējās 90 sekundes un tika nomainīts.

Uzreiz pēc spēles Simaniču nogādāja Manilas slimnīcā, kur vēlāk viņam veikta operācija. Kā norāda Serbijas Basketbola savienība, sportists jūtoties labi un nieru funkcija nav apdraudēta. Tomēr galvenā trenera Svetislava Pesiča teiktais liecina, ka situācija bijusi visnotaļ traģiska.

"Mums tas ir smags trieciens, jo negaidījām, ka šāds sitiens var būt ne tikai sāpīgs, bet traģisks. Labi, ka viss ir beidzies. Komanda visu nakti bija kopā, meklējām iespējas pēc papildus asinīm, jo ar esošiem resursiem bija nepietiekami – Boriss asiņoja ļoti daudz. Viss beidzās labi," "basketnews.com" citē Pesiču.

Simaničs ir izteikts serbu komandas rezervists, trīs spēlēs kopā aizvadot vien 20 minūtes. Tomēr tuvākajās spēlēs Simaniča loma varēja pieaugt, jo jau spēlē pret Dienvidsudānu laukumā nedevās savainotie Filips Petruševs un Aleksa Avramovičs, līdz ar to trenera Pesiča rīcībā bija vien desmit basketbolisti.


Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!