Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases spēles stils ir ļoti līdzīgs tās nākamās pretinieces Spānijas piekoptajam basketbolam, tāpēc gaidāmais duelis Pasaules kausa izcīņas grupu turnīra otrajā kārtā būs sīvs, pirms mača pārliecināti bija Rodions Kurucs un treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

"Mums šī ir mirsti vai dzīvo spēle, tā obligāti ir jāuzvar. Mēs esam atraduši vājās vietas viņu spēlē, treniņā mēģinājām tās mūsu spēlētājiem parādīt," stāstīja Visockis-Rubenis.

Latvijas izlasei trešdiena bija brīvdiena, un spēlētāji varēja atpūsties gan no spēlēm, gan viens no otra. Rodions Kurucs atzina, ka šī brīvdiena bija ļoti noderīga, un viņš izmantoja iespēju aiziet papeldēt baseinā, veikt nepieciešamās procedūras un mentāli atpūsties. Aizvadītās divas spēles viņam fiziski bija ļoti smagas, jo Kurucam aizsardzībā bija jāsedz pretinieku saspēles vadītāji.

"Tā ir viena no manām stiprākajām pusēm. Man patīk segt aizsardzībā, man patīk atņemt bumbas, man patīk pretiniekam sagādāt grūtības. Ar savu augumu un rokām es to visu varu izdarīt. Esmu priecīgs, ka treneris mani izmanto, bet laika ziņā pēc pēdējām spēlēm bija ļoti liels nogurums, īpaši kājās un ceļgalos. Tagad esmu atpūties un būšu gatavs vēl divas spēles šādi nomaukt," viņš stāstīja sarunā ar portālu "Delfi". Spēlē pret Spāniju viņam vairāk būs jāsedz viņu lielākie metēji. "Būs cits darbiņš, vairāk fiziski varēšu pacīnīties."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!