Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase spēlē bez lieka spiediena un ir saspēlēta komanda, uzsvēra piektdienas pretinieces galvenais treneris Serdžo Skariolo.

Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien Džakartā Pasaules kausa finālturnīra otrā posma pirmajā spēlē spraigā cīņā ar 74:69 uzvarēja pašreizējo čempioni Spāniju un turpinās cīņu par vietu ceturtdaļfinālā, kā arī ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Skariolo pēcspēles preses konferencē atzina, ka Latvija aizvadīja labu maču, spēlējot radoši, kā arī disciplinēti turējās pie spēles plāna līdz pat beigām.

"Mūsu basketbolisti cīnījās līdz pašām beigām. Mūsu vājās puses šoreiz varēja redzēt labāk nekā stiprās, taču bija vēlme uzvarēt. Pēdējā ceturtdaļā centāmies spēlēt vienkārši un pārāk labi nedalījāmies ar bumbu. Kad spēlējām labi uzbrukumā, tad iekritām aizsardzībā, kad labi aizsargājāmies, tad savukārt neaizgāja uzbrukums," stāstīja Skariolo.

Viņaprāt, Spānijas basketbolisti nav lāga tikuši galā brīžos, kad latvieši mainījās laukumā, kā arī nepiedodami bija ielaist 27 punktus pēdējā ceturtdaļā.

"Pieņēmām sliktus lēmumus un izniekojām uzbrukumus, kā arī nerealizējām soda metienus [65%]. Tāpat devām iespējas realizēt vieglus tālmetienus un laidām caurgājienos," secināja treneris.

Spānijas un Latvijas izlases vada itāļu speciālisti Skariolo un Luka Banki. "Redzu, ka komanda spēlē bez lieka spiediena, ir lieliski saspēlēta. Sagaidu, ka komanda turpinās labi spēlēt un uzvarēs mačus," komentējot Latvijas izlases sniegumu Pasaules kausā, teica Skariolo.

Spānijas izlases pieredzējušais uzbrucējs Rūdijs Fernandess atzina, ka mačs bija smags, savukārt Latvija aizvadījusi labu spēli.

"Trešajā ceturtdaļā centāmies būt agresīvāki aizsardzībā un spēlējām labāk uzbrukumā. Taču pēdējā ceturtdaļā un pēdējos uzbrukumos saskārāmies ar agresīvu aizsardzību. Tagad jāaizmirst šī spēle un jākoncentrējas nākamajam mačam," teica Fernandess.

L apakšgrupā visās trīs spēlēs uzvarējusi Kanāda, pa trīs panākumiem četrās cīņās ir Latvijai un Spānijai, bet Brazīlija svinējusi divas uzvaras trīs dueļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!