Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase jau pirms Pasaules kausa izcīņas neesot baidījusies ne no viena pretinieka, tāpēc ar tādu pašu attieksmi pieies arī finālturnīra otrās kārtas izšķirošajai spēlei pret Brazīliju, pēc mača lika noprast valstsvienības basketbolisti.

Līdz ar to L grupā visas ceturtdaļfināla dalībnieces, kuras dosies uz Manilu, noskaidrosies pēdējā spēļu kārtā. Tādējādi Latvijas un Brazīlijas, kā arī Spānijas un Kanādas spēļu uzvarētājas nodrošinās vietu ceturtdaļfinālā. Nekādi papildus kritēriji aprēķinos nebūs nepieciešami.

"Pirms turnīra mēs ne no viena nebaidījāmies, bet tas nenozīmē, ka mēs pretiniekus nerespektējam. Mēs noteikti respektējam un apzināmies, ka daudziem vairs nebūs iespēja spēlēt Pasaules kausā. Pagaidām ir grūti saprast, kur mēs atrodamies un ko mēs izpildām, bet esam ļoti priecīgi un pateicīgi, ka fani ir aiz mums," pēc mača sacīja Artūrs Žagars.

Brazīlijas valstsvienības uzvara pār Kanādu ir viens no turnīra pārsteigumiem, jo kanādieši ar savu zvaigzni Šeju Gildžesu-Aleksandru priekšgalā iepriekšējās trīs spēlēs uzvarēja ar drošu pārsvaru. Brazīlijas izlase parasti arī spēlē ātra tempa basketbolu, tomēr šoreiz tā veica taktiskas izmaiņas, un viņu fiziskā spēle sagādāja problēmas kanādiešiem.

"Tas bija nestandarta lēmums, taču mēs pie tā pieturējāmies," par savas taktikas izvēli stāstīja Brazīlijas izlases galvenais treneris Gustavu Konti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!