Foto: FIBA
Negaidītu panākumu Pasaules kausa finālturnīrā svētdien guva Lietuvas basketbola izlase, kas Manilā otrā posma noslēdzošajā cīņā ar 110:104 (31:12, 23:25, 17:28, 39:39) uzvarēja ASV valstsvienību.

Tādējādi ar piecām uzvarām piecās spēlēs Lietuva uzvarēja J grupā un ceturtdaļfinālā spēlēs pret Serbiju, kamēr ASV ar četriem panākumiem bija otrā un "play-off" sāks ar cīņu pret Itāliju.

Lietuvas izlasē ar 15 punktiem atzīmējās Vaids Kariņausks, kamēr 14 punktus guva Mindaugs Kuzminsks. Savukārt Tads Sedekerskis pievienoja 11 punktus un 11 atlēkušās bumbas.

Savukārt ASV valstsvienībā rezultatīvākais ar 35 punktiem bija Entonijs Edvardss, kamēr pa 14 punktiem sameta Mikals Bridžess un Džeilens Bransons.

Lietuvas basketbolisti maču sāka fantastiski - visi pirmie deviņi tālmetieni lidoja grozā, un otrajā ceturtdaļā šīs izlases pārsvars pār amerikāņiem pārsniedza par 20 punktus. Otrās ceturtdaļas sākumā rezultāts bija pavisam nepieklājīgs - 33:12 par labu Lietuvai.

Spēle izlīdzinājās, un ASV otro puslaiku sāka ar ofensīvu, strauji samazinot deficītu. Arī lietuvieši biežāk nekā pirms tam meta grozam secen. Trešajā ceturksnī amerikāņi gan tuvāk par -4 netika. Šāda starpība tika sasniegta arī noslēdzošajā ceturtdaļā, tostarp pēdējās sekundēs, taču kopumā Lietuva diezgan droši kontrolēja vadību un neļāva amerikāņiem pietuvoties kaut līdz viena precīza metiena tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!