Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki pēc ierašanās Filipīnās uz Pasaules kausa izslēgšanas spēlēm norādīja uz organizatoriskām problēmām, kā arī izcēla ceturtdaļfināla pretinieces Vācijas varenību.

Latvijas basketbola izlase pirmos divus posmus aizvadīja Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā, kur piecās spēlēs tika pie četrām uzvarām. Pēc pirmajiem diviem posmiem astoņas labākās komandas pārcēlās uz Filipīnu galvaspilsētu, kur arī tiks noskaidroti jaunie planētas čempioni basketbolā.

"Ne tā labākā organizācija šeit Filipīnās, esam pazemināti līmenī pēc Džakartas, bet tās ir tikai detaļas. Mums fokuss jāpārliek uz rītdienu, kas būs īpaša. Mēs runājam par astoņām labākajām komandām un viena no tām ir Vācija – viena no divām, kas nav zaudējusi, un kura pierādījusi sagatavošanās laikā, ka ir ASV un Kanādas līmenī," sarunā ar TV3 saka Banki.

Banki atzina, ka ir vērojis visas piecas pretinieku spēles Pasaules kausā, kā arī pārbaudes mačus pirms turnīra, un zina ļoti labi pretiniekus. "Tāpēc teicu, ka viņiem ir nopietnas ambīcijas ceļā pēc zelta."

"Redzu ieročus mūsu komandā. Mēs vairāk koncentrējamies mūsu ceļam," piebilda Banki. Pēc itāļa teiktā, Vācijai ir visi ieroči un priekšrocības, lai spēle ritētu pēc viņu plāna, bet nozīmīgs apstāklis būs cīņa par atlēkušajām bumbām un jāspēj izmantot uzbrukumu otrās iespējas.

Latvijas un Vācijas izlašu spēle risināsies trešdien, 6. septembrī. Tās sākums pulksten 11:45 pēc Latvijas laika, un portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Latvijas un Vācijas dueļa uzvarētājs pusfinālā tiksies ar ASV izlasi, bet zaudētājs turpinās cīņu par 5.-8. vietu, mērojoties spēkiem ar Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!