Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pēcspēles preses konferencē ar grūtībām valdīja emocijas pēc sāpīgā zaudējuma, un viņš neslēpa, ka šis pēdējo sekunžu metiens būtu bijis svarīgākais viņa dzīvē, ja tas būtu iekritis grozā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase ar rezultātu 79:81 (16:13, 18:23, 25:26, 20:19) dramatiskā cīņā piekāpās Vācijai. Bertānam bija iespēja izraut Latvijai uzvaru, taču viņa pēdējais metiens grozā nelidoja.

"Pēdējā ceturtdaļā mēs atspēlējām 11 punktu deficītu, to izdarījām kārtējo reizi pret pasaules TOP komandām. Tas paņem daudz enerģijas un spēku," teica Bertāns. "Ja pēdējais metiens būtu iekritis, tas būtu lielākais metiens manā dzīvē."


"Esmu ļoti lepns par šo komandu, cīnījāmies katrā spēlē. Mēs bijām pozīcijā, lai uzvarētu," viņš turpināja. Mēs spēlējam kā komanda, spēlējam pareizā veidā. Diemžēl šoreiz spēli nenovedām līdz galam."

Bertāns atcerējās, ka pēc pēdējās pārbaudes spēles savu skatītāju priekšā "Arēnā Rīga" viņa brālis un izlases kapteinis Dairis Bertāns solīja, ka komanda atdos visus spēkus katrā spēlē. "Es esmu pārliecināts, ka šobrīd ģērbtuvē sēž puiši, kuri to arī ir izdarījuši," viņš teica.

Vācijas izlase bija vispusīgākā Latvijas izlases pretiniece šajā Pasaules kausa izcīņā, norādīja basketbolists. "Neaizmirstam, ka Vācijas izlase ir pilna ar NBA un Eirolīgas spēlētājiem, tas diezgan daudz izskaidro," viņš noslēdza.

Latvija tagad spēlē par 5.-8. vietai jau ceturtdien pulksten 11:45 tiksies ar Itāliju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!