Foto: DELFI.lt

Par Pasaules kausa pēdējo ceturtdaļfināla dalībnieci trešdien, 6. septembrī, Manilā kļuva Kanādas basketbola izlase, kas pretrunīgā un strīdīgām epizodēm pārbagātā spēlē ar 100:89 pieveica Slovēnijas izlasi.

Kanāda tagad pusfinālā tiksies ar Serbiju, bet Slovēnija cīņā par 5.-8. vietu spēlēs pret Lietuvu.

Līdz ar Kanādas iekļūšanu pusfinālā zināms, ka Pasaules kausā pēdējās divas tiešās ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm izcīna Vācija un Serbija, kuras spēlēs pusfinālā.

Mača sākumā ļoti efektīvi darbojās abu komandu līderi – Šejs Gildžesss-Aleksandrs realizēja savus pirmos četrus metienus, būdams galvenais dzinējspēks Kanādas komandai, savukārt Luka Dončičs atbildēja ar trīspunktnieku un labu metienu izkārtošanu komandas biedriem.

Slovēnijai pirmajā puslaikā bija lieliska precizitāte no trīspunktu metienu līnijas – trāpīti 10 no 17. Pirmās 20 minūtes aizritēja punkts-punktā un puslaika pārtraukumā rezultāts bija neizšķirts – 50:50.

Trešās ceturtdaļas sākumā 9-2 izrāvienu veica Kanāda. Spēles trešajā ceturksnī Kanāda ar ļoti augstu precizitāti realizēja trīspunktu metienus. Kanāda trešās ceturtdaļas vidū bija vadībā ar "+16", taču uz to ar savu izrāvienu atbildēja Slovēnija, kas sadeldēja deficītu līdz deviņiem punktiem – pirms pēdējās ceturtdaļas rezultāts bija 80:71 Kanādas labā.

Arī ceturtā ceturtdaļa iesākās ar Kanādas izrāvienu un septiņas minūtes līdz spēles beigām Ziemeļamerikas komanda bija vadībā ar 92:76.

Ceturtdaļas vidū īsā laikā abas komandas zaudēja pa vienam spēlētājam – Kanādai tehnisko piezīmi nopelnīja Dilons Brukss, kurš pirmajā puslaikā nopelnīja nesportisko piezīmi, bet Slovēnijas rindās otro tehnisko piezīmi saņēma Luka Dončičs, kas faktiski pielika punktu Slovēnijas cerībām tikt pie uzvaras.

Palikusi bez Dončiča, Slovēnija veica izrāvienu samazināja deficītu līdz mazāk nekā desmit punktu pārsvaram, taču ar to Balkānu nācijas komandas spēki bija izsmelti – uzbrukums iestrēga, un Kanādas līderis Gildžesss-Aleksandrs guva vairākus svarīgus punktus pēc kārtas. Kanāda svinēja uzvaru ar rezultātu 100:89.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs cīņas teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!