Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola izlases spēlētājiem ir pavisam īss laiks, lai pārvarētu sliktās domas, nožēlu un vilšanos, jo jau pēc mazāk nekā 24 stundām komandai atkal jādodas laukumā un jāaizvada spēle pret Itālijas valstsvienību, pēc sāpīgā zaudējuma teica galvenais treneris Luka Banki.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase ar rezultātu 79:81 (16:13, 18:23, 25:26, 20:19) dramatiskā cīņā piekāpās Vācijai. Bertānam bija iespēja izraut Latvijai uzvaru, taču viņa pēdējais metiens grozā nelidoja.

"Protams, ka šobrīd esam ļoti sarūgtināti, bet tāpēc mums nav jāpazaudē mūsu lielā vīzija par mūsu ceļu, ko mēs paveicām, lai sasniegtu panākumus laukumā. Spēles stils un identitāte ļāva mums no Džakartas doties uz Manilu un būt kopā ar vēl septiņām labākajām komandām pasaulē," pēcspēles preses konferencē teica Banki. "Tas, ka mēs esam spējīgi sacensties ar šādām komandām mani dara ļoti lepnu. Tas arī viss."

Latvijas izlase mačā pret Vāciju ceturtajā ceturtdaļā nonāca iedzinējos ar 11 punktu deficītu, un Banki uzskata, ka tas bija sliktākais moments šajā spēlē.

"Pretinieki atrada labus risinājumus, pateicoties Vagnera spējai gūt punktus. Varbūt kāds aizmirsa faktu, ka mēs spēlējām pret komandu, kurā ir četri NBA un vairāki Eirolīgas spēlētāji. Mūsu aizsardzība šodien bija gandrīz perfekta," sacīja treneris. "Tajā brīdī mēs mazliet pazaudējām koncentrāciju un sākām steigties. Mēs runājam par detaļām, kas var komandu padarīt perfektu. Mēs neesam perfekti, taču mēs lepojamies ar saviem trūkumiem."

Banki arī uzskata, ka Latvijas izlase šobrīd dodas pareizajā virzienā. Komandā šobrīd esot lielisks jauno un pieredzējušo spēlētāju apvienojums, un viņi lieliski saprotas.

"Jaunie spēlētāji tiek uzņemti šajā programmā. Mums jāvirzās uz priekšu. Mūsu nākamais mērķis nav olimpisko spēļu kvalifikācija, bet gan rītdiena, kad mums ir vēl viena spēle. Ja ir iespēja spēlēt pret septiņām labākajām komandām pasaulē, tad tā ir jāizmanto, neraugoties uz to, ka mūsu sirdis ir salauztas. Mums ir jāspēlē un tas jādara labi," turpināja Banki, norādot, ka nākamo spēļu pieredze var būt ļoti noderīga. "Tikai spēlēšana pret labākajiem var ļaut tev izaugt. Šai komandai pietrūka starptautisko spēļu pieredzes, jo tā lielajos turnīros nav spēlējusi kopš 2017. gada. Mums katra spēle ir svarīga, lai varētu turpināt izaugsmi. Mēs redzam ceļu, esam priecīgi par to, ko izdarījām. Esam fokusējušies uz nākotni."

Spēlētājiem nākamais uzdevums esot mēģināt atpūsties, ja tas ir iespējams. "Viņiem jāatrod veids, kā sakārtot galvu, jo šobrīd viņiem ir sliktas domas, nožēla un vilšanās. Mums ir jāatsvaidzina mūsu prāts, lai varētu spēlēt nopietnu basketbolu," treneris klāstīja.

Latvija turnīru turpinās ar spēli par 5. līdz 8. vietu, jau ceturtdien pulksten 11:45 tiekoties ar Itāliju, kas ir Banki dzimtene.

"Man būs dīvaini spēlēt pret Itāliju. Kad es sāku darbu ar Latvijas izlasi, es nedomāju, ka pēc diviem gadiem es būšu Pasaules kausā, lai spēlētu pret Itāliju TOP 8 fāzē. Esmu ļoti lepns par to," noslēdza Banki.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!