Foto: DELFI.lt

Slovēnijas basketbola izlases līderis Luka Dončičs pēc zaudējuma Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlē Kanādai bija sašutis par tiesnešu darbu, jo viņi esot teikuši, ka pret viņu nefiksēs pārkāpumus viņa nepārtrauktās sūdzēšanās dēļ, basketbolists atklāja pēcspēles preses konferencē.

Jau vēstīts, ka Slovēnijas izlase trešdien Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā ar 89:100 piekāpās Kanādai, noslēdzot cīņu par godalgām. Dončičs šajā mačā guva 26 punktus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles.

Visas spēles garumā Dončičs apelēja pie tiesnešiem par dažādām epizodēm, un viņa aizkaitinājums ar katru nākamo minūti pieauga. Dončičs spēli noslēdza ar divām tehniskajām piezīmēm, kuras viņam piešķīra tiesnesis no Latvijas Gatis Saliņš.

"Es domāju, ka visi saprot, kāpēc es biju aizkaitināts. Man bija daudz emociju, man bija grūti sevi kontrolēt. Viens no tiesnešiem esot teicis, ka viņi nefiksēs pārkāpumus pret mani, jo es daudz sūdzos. Es domāju, ka tas nav godīgi. Es zinu, ka es daudz sūdzos, bet tas nav godīgi. Viņi pret mani spēlēja ļoti fizisku basketbolu, bet šādi pateikt nav godīgi," teica Dončičs.

"Mēs esam bijuši tuvu medaļām. Man jābūt labākam savai komandai. Spēlējot savas valsts labā, gribas parādīt labāko sniegumu, gribas laukumā atdot visus spēkus. Tam visam būtu jāsākas no manis," basketbolists turpināja.

Slovēnijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Sekuličs aizstāvēja savas komandas zvaigzni, norādot, cik grūti spēlēt, kad visas spēles garumā pret viņu tiek pārkāpti noteikumi.

"Tāpēc ir grūti kontrolēt emocijas. Luka šajā ziņā ir ļoti progresējis, bet šādas epizodes ir nomācošas. Tāpēc arī emocijas ir sakāpinātas. Es zinu, ka tas nav labi, tas neizskatās labi, bet ir ļoti grūti. Viņš ir lielisks spēlētājs, kuru ir grūti apturēt aizsardzībā legālā veidā," stāstīja treneris.

"Šajā spēlē bija lieliska atmosfēra, man šķita, ka visa arēna atbalstīja mūs. Bija tikai daži puiši, kuriem mēs nepatikām, bet neko nevar padarīt," sacīja Sekuličs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!