Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase ceturtdien atcēla savu rīta treniņu pirms Pasaules kausa izcīņas mača ar Itālijas valstsvienību.

Latvijas un Itālijas valstsvienības ceturtdien pulksten 11.45 spēkosies Pasaules kausa pusfinālā par 5. līdz 8. vietu.

Latvijas basketbolistiem ceturtdien bija paredzēts rīta treniņš, tomēr tas tika atcelts. Treniņam paredzēto laiku izmantoja savainotie Kristaps Porziņģis un Jānis Strēlnieks, kuri devās laukumā un izdarīja metienus.

Ārvalstu žurnālisti atzina, ka viņi bija pārsteigti redzēt, ka spēlētāji, kuri finālturnīrā nevar piedalīties savainojumu dēļ, izmantoja iespēju aizvadīt vieglu treniņu.

Trešdien pēc zaudējuma Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki norādīja, ka spēlētājiem jāatgūstas no sāpīgā zaudējuma Vācijai.

"Viņiem jāatrod veids, kā sakārtot galvu, jo šobrīd viņiem ir sliktas domas, nožēla un vilšanās. Mums ir jāatsvaidzina mūsu prāts, lai varētu spēlēt nopietnu basketbolu," treneris klāstīja. Iespējams, ka treniņa atcelšana saistīta ne tikai ar fizisko atpūtu, bet arī mentālo.

Kopš 1992.gada Latvija ar Itāliju tikusies astoņas reizes un izcīnījusi trīs uzvaras, pēdējo reizi savā starpā spēkojoties pirms 12 gadiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!