Foto: DELFI.lt

Lietuvas basketbola izlase ceturtdien, 7. septembrī, Manilā Pasaules kausa "mazajā pusfinālā" cīņā par 5.-8. vietai ar 100:84 pieveica Slovēnijas valstsvienību, līdz ar to spēlē par piekto vietu sestdien tiksies ar Latviju.

Latvijas un Lietuvas duelis sestdien, 9. septembrī risināsies pulksten 15:30 pēc Latvijas laika, bet pulksten 11:45 spēlē par septīto vietu slovēņi tiksies ar Itāliju.

Lietuvas rindās lieliska spēle Jonam Valančunam – 24 punkti un 12 atlēkušās bumbas. Labu maču aizvadīja ar Mindaugs Kuzminsks, kurš spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un guva 14 punktus. Slovēnijas sastāvā Luka Dončičs guva 29 punktus.


Spēles sākums bija ļoti rezultatīvs abām komandām. Lietuvas rindās maču labi iesāka Jons Valančūns, kurš jau pirmajās piecās minūtēs guva astoņus punktus. No rezervistu soliņa spēlē lieliski iesaistījās Mindaugs Kuzminsks, kurš realizēja divus tālmetienus un kopumā guva astoņus punktus.

Slovēnijas nometnē, kā ierasts, galvenā lokomotīve bija Luka Dončičs, kurš pirmajā ceturtdaļā guva deviņus punktus. Lietuvas uzbrukums bija neapturams, un pēc pirmās ceturtdaļas mūsu kaimiņvalsts komanda bija vadībā ar rezultātu 33:21.

Otrajā ceturtdaļā lielisks bija Dončičs, kurs trāpīja divus fenomenālus tālmetienus. Tomēr Lietuva izmantoja slovēņu nepilnības aizsardzībā un, dodoties pārtraukumā, bija priekšā ar desmit punktu pārsvaru – 53:43.

Otrā puslaika ievadā Slovēnijai padevās izrāviens, un Balkānu valsts komanda samazināja rezultāta starpību līdz četriem punktiem - 55:51. Lietuva uz to atbildēja ar 9-0 izrāvienu un atguva vairāk nekā desmit punktu pārsvaru.

Trešajā ceturtdaļā Dončičs vairs nebija tik efektīvs, aizmetot garām vairākus trīspunktu metienus pēc kārtas. Pēc trim ceturtdaļām Lietuvai joprojām bija relatīvi drošs pārsvars – 75:63.
Pēdējās ceturtdaļas sākumā Lietuva veica 13-5 izrāvienu, būtiski palielinot savu pārsvaru, kuru pēc tam saglabāja līdz mača beigām. Lietuvieši svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 100:84.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!