Fоtо: DELFI.lt

Latvijas basketbola izlasei izdevās pārvarēt fiziski smago Pasaules kausa izcīņas spēles sākumu pret Itāliju, jo katrs komandas spēlētājs vēlējās atriebties par dramatisko zaudējumu Vācijas valstsvienībai, pēcspēles preses konferencē teica Andrejs Gražulis.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase Pasaules kausa pusfināla cīņā par 5. līdz 8. vietu ar rezultātu 87:82 pārspēja Itālijas valstsvienību. Sestdien latvieši cīņā par piekto vietu tiksies ar Lietuvu vai Slovēniju. Gražulis aizvadīja izcilu maču, gūstot 28 punktus un trāpot 12 no 13 metieniem.

"Spēle bija ļoti smaga, tā bija otrā divu dienu laikā. Sākām lēni, bet izdevās ieslēgties, un spēle kļuva vieglāka. Mēs spēlējām savu ātro basketbolu, ko nedarījām pirmajā ceturtdaļā," stāstīja Gražulis. Viņš arī piebilda, ka lēnīgajā spēles sākumā vainojams bija fiziskais nogurums.

"Es teiktu, ka mentāli mēs bijām gatavi, jo katrs gribēja atriebties par vakardienu (spēli pret Vāciju) un parādīt, ka tas mūs tik ļoti neietekmēja. Fiziski bija grūtāk, jo pirmajās piecās minūtēs tiešām bija grūti skriet. Viņiem bija citi ātrumi. Kad iesilām, tad arī aizgāja tā spēle," turpināja komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Ikdienā Gražulis spēlē Itālijas A sērijas čempionātā, bet viņš tāpēc neizjuta īpašākas emocijas. Tiesa, viņš minēja, ka pēc šīs spēles varēs tur palepoties ar paveikto.

"Šī man vienkārši bija kārtējā spēle. Pēc spēles jutu atvieglojumu, jo man būs jādodas uz Itāliju, un man tagad būs kaut kas, ko viņiem pateikt. Tā bija patīkama sajūta. Tas bija kā ķirsis uz kūkas," nenoliedza Gražulis.

Savu rezultativitāti viņš skaidroja ar to, ka Latvijas izlase kā komanda izmantoja to, ko Itālija deva. "Viņi aizsardzībā pie blokiem mainījās, un es nonācu pret augumā īsāku spēlētāju. Tāpēc nebija grūti gūt punktus pret kādu, kurš nav pārāk garš," smaidot teica Gražulis. "Būt noderīgam komandai ir lieliska sajūta. Mums vakar bija smaga spēle, arī šī nebija viegla. Uzvilkt šo kreklu vienmēr ir pagodinājums, bet palīdzēt – vēl lielāks."

Latvijas izlase pēdējo divu gadu laikā aizvadījusi vairākas sarežģītas spēles arī kvalifikācijas turnīrā, un Gražulis piedalījās visos šajos mačos. Šī pieredze palīdzēja arī Pasaules kausā, jo komandai ir skaidrs, kas jādara laukumā. "Mums ir identitāte. Uzvarēt vienmēr ir patīkami. Es vienkārši esmu priecīgs. Būt pārliecinātam ir svarīgākais," teica basketbolists.

Mača galotnē, kad Latvijai bija tikai divu punktu pārsvars, Gražulis iemeta svarīgu tālmetienu.

"Šodien bija tāda diena, ka jutu, ka varu iemest. Bija jāmet, un laika arī vairs nebija daudz. Tas bija salīdzinoši brīvs," sacīja basketbolists no Kokneses.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !