Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola izlases spēlētājiem Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfināls noslēdzās ar ļoti sāpīgu zaudējumu. Pēc spēles bija redzams lielais pārdzīvojums, jo līdz cīņai par medaļām pietrūka tikai viens metiens. Taču laika sevis šaustīšanai nebija. Jau nākamajā dienā atkal bija jādodas laukumā, un komanda pierādīja, ka tā uz otru pasaules malu nav atbraukusi padoties.

Spēli pret Itāliju Latvijas izlase iesāka lēnīgi, nonākot iedzinējos ar 10:23. Galvenais treneris Luka Banki veica izmaiņas pamatsastāvā un rotācijā, dodot iespēju tiem spēlētājiem, kuriem varētu būt vairāk enerģijas.

"Grūtais spēles sākums bija gaidāms, tāpēc mani un Kristeru Zoriku ielika pamatsastāvā, jo Artūrs ŽagarsArtūrs Kurucs un Dāvis Bertāns iepriekš spēlējuši tik daudz. Lai mēs iedodam to enerģiju," pēc spēles stāstīja Aigars Šķēle, kurš aizvadīja ļoti labu spēli, gūstot 12 punktus un izdarot deviņas rezultatīvas piespēles. "Itāļi iemeta tos metienus, tāpēc mēs sākumā neko īsti nevarējām izdarīt – ne aizskriet ātrajā uzbrukumā, ne kaut ko izveidot. Pēc tam viņus salauzām."

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) turnīros nav biežas situācijas, kad jāaizvada divas spēles divās dienā. Šādas situācijas biežāk redzamas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), tāpēc Dāvja Bertāna un Rodiona Kuruca pieredze šajā ziņā noderēja, jo viņi zināja, kā pārvarēt šo smagumu.

"Šajā sastāvā es un Rodions esam tie, kuri ir spēlējuši divas dienas pēc kārtas. Es zinu, cik tas ir grūti pirmajās reizēs. Es zinu, cik grūti ir sajust to ritmu, jo pēc iepriekšējās spēlēs vēl esi atslēdzies. Parasti ir sajūta, ka ir vismaz diena, lai atpūstos," stāstīja Dāvis Bertāns. "Bet šoreiz no rīta bija jāmostas un jāsāk kustēties, lai gatavotos spēlei.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!