Foto: FIBA
Par sensāciju Pasaules kausa pusfinālā piektdien parūpējās Vācijas basketbola izlase, kas pusfinālā ar 113:111 (33:31, 26:29, 35:24, 19:27) pieveica ASV valstsvienību.

Tādējādi finālā svētdien Vācija cīnīsies pret Serbiju, kamēr ASV par bronzu būs jātiekas ar Kanādu.

Vācijas basketbola izlase Pasaules kausa finālā spēlēs pirmo reizi vēsturē. Tikmēr amerikāņiem jau otro turnīru pēc kārtas nākas palikt bez fināla.

Vācijas izlases uzvaru ar 24 punktiem sekmēja Andreass Obsts, kamēr 22 punkti Francam Vāgneram, bet 21 punkts - Danielam Taisam.

Savukārt ASV valstsvienībā 23 punkti Entonijam Edvardsam, kamēr par diviem mazāk guva Ostins Rīvss.

Abas komandas piektdien Manilā demonstrēja lielisku basketbolu ar ļoti augstu rezultativitāti, turklāt viens no šīs cīņas tiesnešiem bija latvietis Gatis Saliņš. Jau pirmajās minūtēs Vācija nebaidījās spēcīgā pretinieka un izvirzījās vadībā pat ar 25:15. Pēc tam gan amerikāņi atspēlējās, bet pirmais puslaiks noslēdzās jau ar viņu minimālu pārsvaru - 60:59. Tas izrādījās rezultatīvākais pirmais puslaiks Pasaules kausa pusfinālu vēsturē.

Vācija aizvadīja teicamu trešo ceturtdaļu, ko izdevās uzvarēt ar 11 punktu pārsvaru un noslēdzošās desmit minūtes sākt ar desmit punktu vadību (94:84). Jau krietni pirms pamatlaika beigām vācieši bija sasnieguši simts gūto punktu robežu. Tikmēr ASV basketbolistiem bija sarežģījumi ar atspēlēšanos.

Nepilnas sešas minūtes līdz pamatlaika beigām Vācija bija vadībā ar 106:94, tomēr turpmāko trīs minūšu laikā vāciešiem neizdevās gūt ne punkta, kamēr amerikāņi, Entonija Edvardsa un Ostina Rīvsa iedvesmoti, veica 7:0 izrāvienu. Savukārt pusotru minūti līdz pamatlaika beigām Rīvss ar diviem soda metieniem samazināja starpību līdz minimumam (107:108).

Nākamajā uzbrukumā Andreass Obsts iemeta tālmetienu, pēc tam divus punktus pievienoja arī Deniss Šrēders, viņiem panākot jau +6, kad vēl bija jāspēlē 40 sekundes. Pēdējās sekundēs amerikāņi pietuvojās līdz 111:113, taču laika, lai atspēlētos, nepietika.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!