Foto: FIBA
Serbijas basketbola valstsvienība piektdien kļuva par pirmo Pasaules kausa finālisti, un uzvaru pusfinālā Marko Guduričs veltīja savam komandas biedram Borisam Simaničam, viņš sacīja pēcspēles preses konferencē.

Jau vēstīts, 211 centimetrus garais serbu uzbrucējs 30. augustā grupu turnīra pēdējā spēlē pret Dienvidsudānu laukumā devās vien trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām, bet pēc divām minūtēm pie sava groza saņēma sitienu nieru rajonā.

Simaničs nespēja aizvadīt spēles pēdējās 90 sekundes un tika nomainīts. Uzreiz pēc spēles Simaniču nogādāja Manilas slimnīcā, kur vēlāk viņam veikta operācija. Pēc dažām dienām situācija tomēr mainījās uz slikto pusi, un radušos komplikāciju dēļ nācies veikt vēl vienu operāciju, lai izņemtu nieri.

“Man jāpiemin mūsu komandas biedrs, kurš joprojām ir slimnīcā. Es vēlos šo uzvaru veltīt viņam,” teica Guduričs, kurš aizvadītajā mačā guva 12 punktus. “Ceru, ka mēs viņu drīz satiksim, un viņš būs kopā ar mums un komandu. Es ceru, ka viņš jutīsies mazliet labāk, zinot, ka viņš izcīnījis medaļu. Es zinu, ka tas nav svarīgi, taču ceru, ka mēs viņu šodien darījām priecīgu.”

Šobrīd nav zināms, kā šī trauma ietekmēs Simaniča turpmāko basketbolista karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!