Foto: FIBA

Vācijas basketbola izlases galvenais treneris Gordijs Herberts bija tik ļoti koncentrējies savam pusfināla duelim ar ASV, ka viņš nezināja, ka pāris stundas iepriekš finālu sasniedza Serbijas izlase, ar kuru vācieši finālā tiksies svētdien.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausa pusfinālā Manilā Vācijas izlase aizraujošā duelī ar rezultātu 113:111 pārspēja vienu no turnīra galvenajām favorītēm ASV, pirmo reizi sasniedzot šī turnīra finālu.

"Mēs turpinājām spēlēt kopā brīžos, kad bija grūtības. Mums vēl ir priekšā viena spēle. Šo nedaudz izbaudīsim, bet tad gatavosimies svētdienai. Mēs ģērbtuvē runājām, ka šī ir lieliska uzvara, bet mēs vēl neesam sasnieguši to, ko vēlamies. Mūsu mērķis ir izcīnīt zeltu," teica Herberts. "Ļaušu spēlētājiem nedaudz šo izbaudīt, bet no rīta mēs pamodīsimies ar tukšu prātu. Par šo uzvaru vairs nepriecāsimies, mēs turpināsim virzīties uz priekšu."

Vācijas izlases spēlētājs Francs Vāgners aizvadītajā mačā guva 22 punktus, bet viņš pēcspēles preses konferencē slavēja savus komandas biedrus, nosaucot komandu par īpašu spēlētāju grupu.
"Šī ir vēsturiska uzvara Vācijai, bet mums ir vēl viena spēle priekšā. Eiropas čempionātā mēs ļāvām zelta medaļai izslīdēt, bet šeit mēs ieradāmies ar mērķi uzvarēt. Mēs tam ticējām, kad vasarā sanācām kopā," teica Francs Vāgners.

Pēcspēles preses konferencē Herbertam tika uzdots jautājums par to, ko viņš domā par nākamo pretinieci Serbiju, ar kuru vācieši spēkosies finālā.

"Vai viņi pārspēja Kanādu? Man nebija ne jausmas. Es šai spēlei biju fokusējies uz visiem 100%. Neesmu redzējis Serbiju spēlējam," neslēpa Vācijas izlases treneris. "Treneris Svetislavs Pesičs man ir draugs, viņš ir viens no visu laiku labākajiem treneriem Eiropā. Tas ir viss, ko zinu par Serbiju. Piedodiet."

Jau ziņots, ka Serbijas izlase pāris stundas iepriekš kļuva par Pasaules kausa pirmo finālisti, pusfinālā ar 95:86 uzvarot Kanādas valstsvienību.

Pesičs sacīja, ka viņa komanda aizvadīja lielisku spēli, pārspējot viņaprāt labāko aizsardzības komandu šajā turnīrā.

"Arī mēs aizsardzībā neesam slikti. Mēs parādījām, ka varam spēlēt aizsardzībā un izmantot ātros uzbrukumus. Man svarīgākais bija pretiniekiem atņemt punktus ātrās pārejās. Mums bija plānota īpaša aizsardzība pret Šeju Gildžesu-Aleksandru, kuru uzskatu par vienu no labākajiem spēlētājiem, kuru esmu redzējis savas karjeras laikā. Viņš mūsu komandai deva papildus motivāciju, taču mēs ar to tikām galā."

Pesičs bija pārliecināts, ka finālā serbiem jāgatavojas fiziskai spēlei, neraugoties uz pretinieku.
Serbijas izlases galvenais treneris nevēlējās runāt par Nikolas Jokiča nespēlēšanu Pasaules kausā, neraugoties uz faktu, ka viņš ir viens no labākajiem spēlētājiem pasaulē. "Mums ir jārunā par spēlētājiem, kuri ir šeit," uzsvēra treneris.

2002. gada Pasaules kausa izcīņā Pesičs vadīja Dienvidslāvijas valstsvienību, ar kuru viņš kļuva par Pasaules kausa ieguvēju. "Vienādas spēles nepastāv. Katra spēle atšķiras, atšķiras arī turnīri. Tās ir dažādas situācijas. Esmu priecīgs par izcīnīto uzvaru pusfinālā, un zinu, ka spēlētāji būs gatavi cīņai finālā," teica Pesičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!