Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase vēlējusies vairāk uzvarēt cīņu par piekto vietu Pasaules kausā nekā Lietuva, turklāt laukumā bija ātrāka un stiprāka, pēc neveiksmes atzina lietuviešu spēlētājs Roks Jokubaitis.

Cīņā par Pasaules kausa piekto vietu Latvijas izlase ar 98:63 sagrāva Lietuvas valstsvienību, debiju šajā turnīrā noslēdzot spoži.

Pēc cīņas preses konferencē Lietuvas izlases galvenais treneris Kazis Maksvītis atzina, ka viņa vadītajai komandai trūcis enerģijas un motivācijas. Tieši tas esot maksājis šo maču.

"Mēs pilnībā zaudējām spēli. Šodien esam bēdīgi, jo mēs zaudējām pēdējo maču," sacīja treneris. "Mums vajag nedaudz laika. Ar Latviju spēlējām pirms turnīra, uzvarējām ar lielu pārsvaru. Varbūt tas mūs pārlieku relaksēja. Vērtēt visu turnīru šobrīd ir par agru."

Viens no Lietuvas izlases vadošajiem spēlētājiem Jokubaitis pret Latviju iemeta 16 punktus, taču izcēlās arī ar sliktāko +/- rādītāju (-34).

"Vēlos apsveikt Latviju ar piekto vietu. Tas viņiem ir liels sasniegums. Par maču neko nevaru pateikt, spēlējām slikti jau no paša sākuma. Viņi vēlējās vairāk, viņi bija ātrāki un stiprāki," atzina basketbolists. "Mums bija iespēja būt piektajiem. Mums nav medaļas un piektās vietas, tas ir bēdīgi. Nav patīkami šādi noslēgt turnīru. Neraugoties uz visu, esmu lepns par puišiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!