Foto: LETA

Latvijas basketbola izlasei vēl jāieiet labākā sportiskajā formā un vēl vairāk jāsaspēlējas, taču pēc pirmās treniņnometnes nedēļas sniegums pārbaudes spēlē bijis pieņemam, pēc mača pret Zviedriju norādīja valstsvienības saspēles vadītājs Artūrs Žagars un uzbrucējs Andrejs Gražulis.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbola izlase trešdien Liepājā ar rezultātu 87:77 pārspēja Zviedriju.

Gražulis šajā mačā izcēlās ar 12 punktiem un trīs bloķētiem metieniem, bet Žagars sameta 10 punktus, no kuriem septiņus guva jau pirmajā ceturtdaļā.

Žagars norādīja, ka šajā mačā apstiprinājās, ka Latvijas izlase var kļūt tikai labāka. "Jāieiet vēl labākā kondīcijā un jāsajūt komandas "ķīmija". Šīs pārbaudes spēles tam ir ideālas," teica Žagars.

"Mans sniegums bija normāls. Iesāku labi, bet vēlāk negribēju saforsēt notikumus. Gribēju vairāk spēlēt uz komandu, kas man arī jādara, bet, ja es jutīšu, ka spēle aiziet no rokas, tad nekautrēšos uzņemties iniciatīvu," sacīja saspēles vadītājs.

Latvijas izlase šajā mačā pārbaudīja visu, ko nedēļas laikā bija sagatavojuši, sacīja Gražulis. "Kaut kas sanāca labāk, kaut kas sliktāk. Varbūt lomu nospēlēja kaut kāds sagurumus, bet tas nav attaisnojums. Spēli novadījām līdz galam," teica Gražulis.

Par savu spēli viņš sacīja, ka bija pārāk daudz kļūdu, bet pirmajai spēlei viss esot bijis normāli.

Savu 28. dzimšanas dienu 2. augustā svinēja Kristaps Porziņģis. Žagars sacīja, ka dāvanā viņš pelnījis 0,3 litru alus pudeli, bet Gražulim nebija atbildes uz jautājumu, ko viņam varētu dāvināt.

Nākamā pārbaudes spēle Latvijas izlasei notiks Rīgā, un 5. augustā tā tiksies ar Gruziju. 12.augustā pretinieks būs ar Dominikānas Republiku, bet 16.augustā savā laukumā stāsies pretī Somija. Pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!