Latvijas basketbola izlase nedomā, ka pirmajā Pasaules kausa izcīņas spēlē pret Libānu būs favorīte, un tā būs grūta spēle pret neparedzamu komandu, sacīja valstsvienības basketbolists Artūrs Kurucs. Savukārt valstsvienības treneris Artūrs Visockis-Rubenis uzsvēra, ka starta drudzi izdosies pārvarēt tikai tad, ja spēlētāji pratīs izbaudīt mirkli.

Latvijas basketbola izlase piektdien no rīta Džakartā aizvadīja pēdējo treniņu pirms savas debijas Pasaules kausa izcīņā. Pēc tā basketbolisti pauda gatavību parādīt savu labāko sniegumu un uz pozitīvas nots sākt turnīru.

"Libāna spēlē brīvi, viņiem ir agresīvi aizsargi, kuri uzbruks grozam, tāpēc aizsardzība būs jācementē ar lielajiem. Mēģināsim visādas aizsardzības un izmantosim to, kura vislabāk strādās," stāstīja Artūrs Kurucs. "Mums nav galvā ideju par to, vai būsim favorīti. Tā būs grūta spēle."

"Izbaudām šo mirkli, kamēr esam šeit," par to, kā pārvarēt sākuma drudzi, teica Visockis-Rubenis. "Spiediens nav jāņem kā apgrūtinājums, bet tam būtu mūs jādzen uz priekšu."

Viņš arī norādīja, ka Libānai ir ļoti aktīvs treneris, kurš aizsardzībā darbojas kā sestais spēlētājs.

Latvijas izlase Pasaules kausa pirmo spēli aizvadīs pulksten 12.15, spēkojoties ar Libānu. Portāls "Delfi" šim mačam sekos līdzi teksta tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!