Latvijas basketbolisti Artūrs Kurucs, Andrejs Gražulis un Artūrs Žagars spēlēja svarīgas lomas Pasaules kausa izcīņas H apakšgrupas vēsturiskajā uzvarā pret Franciju, un viņi pēc mača pauda savu prieku un analizēja cīņas gaitu.

Latvijas basketbolisti svētdien Džakartā H grupas otrajā mačā sensacionāli ar 88:86 uzvarēja Franciju un garantēja vietu otrajā posmā jeb labāko 16 izlašu pulkā. Tikmēr olimpiskajiem vicečempioniem francūžiem pēc divām neveiksmēm nav izdevies kvalificēties izkļūt no grupas.

"Es nezinu, es nevaru tev atbildēt. Es esmu starā!", pēc mača sacīja Artūrs Kurucs, kurš bija viens no mača galvenajiem varoņiem. "Emocijas pārpilda. Man balss vairs nav. Esmu ļoti priecīgs. Vienkārši nereāli!"

Andrejs Gražulis pēc mača intervijā centās būt pieticīgāks savās emocijās, tomēr arī viņš līdz tai jau bija pazaudējis balsi. "Pilnīgi tā kā balss lūzums," viņš turpināja.

"Beigās mēs viņu uzvarējām uz aizsardzību, arī kļūdas uzbrukumā limitējām," viņš turpināja.

Kurucs uzsvēra, ka viņam šī bija individuāli labākā spēle šajā vasarā. Viņš uzsvēra, ka visi spēlētāji pieņēmuši savas lomas. "Esmu priecīgs par darbu, ko šodien izdarīju. Visu vasara mentāli gājām cauri tieši šai spēlei. Nevienā brīdī nedomājām padoties."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!