Latvijas basketbola izlases kapteinis Dairis Bertāns ļoti ātri esot sapratis, ka viņš guvis nopietnu savainojumu, kas neļaus turpināt Pasaules kausa izcīņu, viņš atklāja Latvijas medijiem.

Jau vēstīts, ka Dairim Bertānam Pasaules kausa izcīņa noslēdzās pēc svētdien gūtās traumas panākumā pret Franciju. Viņš otrajā ceturtdaļā nopelnīja uzbrukuma piezīmi un guva savainojumu. Pirmdien apstiprinājās, ka viņš guvis guvis kreisā augšstilba divgalvainā muskuļa (hamstringa) daļēju plīsumu. Prognozējamais atlabšanas laiks viņam būs piecas nedēļas.

Bertāns stāstīja, ka sensacionālā uzvara noslēdzās ar dalītām sajūtām – prieks par komandu, bet ātra apziņa par traumas nopietnību.

"Jau pēc sajūtām zināju, ka, visticamāk, nav nekas labs. Bija žēl, ka turnīrs bija beidzies," viņš atklāja. Jau pēc pašas epizodes Latvijas izlases kapteinis sajuta klikšķīti kājā. "24 stundu laikā nekas nav mainījies, ejot es to vietu joprojām jūtu. Tagad pāris dienas neko nedarīšu, tad lēnām sākšu rehabilitāciju un gatavošos sezonai.

Bertāns ir apņēmības pilns turpināt atbalstīt savu komandu turnīra turpinājumā. Viņš savu kapteiņa statusu saglabās, jo būs uz rezervistu soliņa.

Šajā Pasaules kausā Dairis Bertāns pirmajā mačā pret Libānu guva 20 punktus, realizējot sešus tālmetienus, bet otrajā spēlē pret Franciju sešu minūšu laikā guva astoņus punktus.

Nākamajā sezonā Dairis Bertāns pārstāvēs Latvijas čempionvienību basketbolā "VEF Rīga", kas viņam būs atgriešanās šajā komandā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !