Latvijas basketbola izlasei izdevās izcīnīt ļoti svarīgu uzvaru pār Spānijas valstsvienību, turpinot cīņu par vietu Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā. Pēc mača Rodions Kurucs, Artūrs Žagars un Aigars Šķēle komentēja aizvadīto maču.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbola izlase piektdien ar rezultātu 74:69 pārspēja Spāniju, kas ir pašreizējie pasaules un Eiropas čempioni, ar uzvaru sākot Pasaules kausa izcīņas otro kārtu. Turnīru Latvija svētdien turpinās ar dueli pret Brazīliju.

"Treneris mani pēc puslaika sadusmoja, viņš man "uzbrauca". Tāpēc nodomāju, ka tagad iešu un "kapāšos". Viņš teica, lai eju un pieņemu pareizus lēmumus, lai beidzu pieļaut kļūdas," par savu sniegumu stāstīja Rodions Kurucs. "Nākamā spēle un "jāmauc" tālāk. Brazīlieši nav nekas nepārvarams, manuprāt."

Artūrs Žagars pēc uzvaras bija priecīgs un nevarēja atrast vārdus, lai raksturotu šo panākumu. "Mēs zinām, ka šis bija citādāks pretinieks no Francijas un Kanādas. Spāņi vairāk ir pazīstami ar komandas spēli, nav izteikta viena līdera. Sagatavojāmies, pildījām spēles plānu un jutām, ka trešajā ceturtdaļā bijām "lejā", bet tāpat tik daudz fani tribīnēs dzina uz priekšu," teica Žagars.

Ceturtajā ceturtdaļā ticība bija zudusi, bet treneris pamainīja taktiku, un Kristers Zoriks trāpīja svarīgus metienus, pauda Šķēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!