Brazīlijas izlase Pasaules kausa izcīņas mačā pret Kanādu ļoti spēja mainīt savu spēles stilu, tāpēc Latvijas basketbola izlases treneriem vajadzēja vēlreiz veikt pretinieku skautošanu, lai būtu gatavi arī nezināmajam, medijiem pastāstīja treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Latvijas un Brazīlijas valstsvienības svētdien aizvadīs izšķirošo spēli par iekļūšanu Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā. Mača sākums būs pulksten 12.45.

Visockis-Rubenis atgādināja, ka šobrīd formula iekļūšanai ceturtdaļfinālā ir vienkārša – ja izdosies uzvarēt, tad komanda dosies uz ceturtdaļfinālu Filipīnās. Viņš atgādināja, cik neraksturīgi ir tas, ka Brazīlija spēja pret Kanādu tik ļoti mainīt savu spēles stilu, sākot spēlēt lēni un uzbrūkot pēdējās astoņās sekundēs.

"Ja pasekojāt viņiem līdzi, tad tā bija komanda, kas daudz spēlē ar blokiem, ātrajām pārejām, un bija dinamiska komanda ar vienu labu metēju, bet pēkšņi pret Kanādu viņi pilnībā pamainīja savu stilu un uzbruka grozam tikai uzbrukuma pēdējās astoņās sekundēs. Sagaidīja maiņu pret konkrētu spēlētāju, kuru viņi gribēja izmantot. Viņi saprata, ka tādā veidā var uzvarēt Kanādu un ļoti disciplinēti noturējās līdz beigām," teica Visockis-Rubenis, kurš vēl nezināja, kā brazīlieši spēlēs pret Latviju. "Tagad mums nāksies nedaudz padomāt. Mēs gatavojamies vairākiem stiliem un nezināmajam. Varbūt pret mums viņi izdomās spēlēt zonu, ko ir darījuši jau iepriekšējos mačos."

Savukārt viens no Latvijas izlases uzbrucējiem Artūrs Strautiņš, kurš spēlē pret Spāniju laukumā bija arī ceturtās ceturtdaļas sākumā, kad valstsvienība sāka atspēlēšanos, atgādināja, ka svarīgākais ir spēli sākt ar labu aizsardzību, jo metiens spēles laikā "atnāks".

"Svarīgākais apturēt pretinieku līderus, lai viņiem spēle izjūk," norādīja Artūrs Strautiņš.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!