Fоtо: UEFA Euro 2024

2024. gada Eiropas futbola čempionātā ("Euro 2024") pirmdien E apakšgrupas pirmajā spēlē Rumānijas valstsvienība ar rezultātu 3:0 (1:0) negaidīti pārliecinoši pārspēja Ukrainas izlasi.

Rumānijas labā vārtus guva Nikolaje Stanču, Razvans Marins un Deniss Dragušs.

Mača ievadā bumbu vairāk kontrolēja Ukraina, kas 22.minūtē tika pie pirmā stūra sitiena. To neizdevās veiksmīgi izspēlēt, taču Artems Dovbiks no distances izpildīja sitienu, bumbai lidojot pāri pretinieku vārtiem.

Septiņas minūtes vēlāk ukraiņi nedroši saspēlējās savu vārtu pusē, ko izmantoja rumāņi, lai pārtvertu bumbu. Pirmo Rumānijas futbolistu sitienu atvairīja Ukrainas vārtsargs, taču pēc tam rumāņi tika pie vēl vienas iespējas uzbrukt, kuru ar precīzu sitienu noslēdza Stanču.

Pirmā puslaika atlikušajā daļā rumāņi turpināja veidot uzbrukumus, taču bumba vairs nenonāca Ukrainas vārtos.

Otrā puslaika ievadā Rumānijai vajadzēja tikai nepilnas astoņas minūtes, lai dubultotu pārsvaru, šoreiz ar tālu sitienu bumbu Ukrainas vārtos nogādājot Razvanam Marinam.

Četras minūtes vēlāk 3:0 Rumānijas labā panāca Dragušs, kurš pēc stūra sitiena no tuvas distances guva vārtus.

Pamatlaika izskaņā ukraiņi vēl tika pie diviem stūra sitieniem, bet to izspēle neizdevās, rumāņiem viegli apstādinot pretinieku uzbrukumus.

Citā E grupas mačā plkst.19 tiksies arī Beļģija un Slovākija, bet dienas noslēdzošajā spēlē D grupā plkst.22 Francija spēkosies ar Austriju

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !