Fоtо: AFP

Francijas futbola izlases līderim Kilianam Mbapē Eiropas čempionāta pirmajā spēlē lauzts deguns, bet operācija nebūs nepieciešama, vēsta ārvalstu mediji.

Ziņots, ka Francija sava pirmajā "Euro 2024" spēlē smagā cīņā ar 1:0 pieveica Austriju, turklāt francūži paši neguva vārtus, jo bumbu savos vārtos raidīja austrietis Maksimilians Vūbers.

Mača izskaņā gaisa duelī pie Austrijas izlases vārtiem Mbapē, cenšoties ar galvu trāpīt pa bumbu, ar degunu trāpīja pa austrieša Kevina Danso plecu. Mbapē tika sniegta medicīniskā palīdzība, bet jau tobrīd varēja noprast, ka savainojums ir nopietns. Viņš gan uz brīdi teatrāli bez tiesnešu atļaujas atgriezās laukumā, lai norautu Austrijas uzbrukumu, par ko saņēma dzelteno kartīti, bet uzreiz pēc tam mediķu pavadībā devās uz ģērbtuvēm.

Vēlāk Francijas izlases līderis nogādāts Diseldorfas slimnīcā, kur konstatēts deguna lūzums. Francijas izlases pārstāvji norādījuši, ka Mbapē nebūs nepieciešama operācija, bet pirms nākamajām spēlēm uzbrucējam tiks izgatavota speciāla aizsargmaska.

Francijas izlase nākamajā spēlē jau piektdien, 21. jūnijā, tiksies ar Nīderlandi. Francijas komandas pārstāvji pagaidām nav komentējuši, vai Mbapē varēs piedalīties šajā mačā.

"Viņš ir atgriezies komandas nometnē. Tuvākajās dienās viņam tiks sniegta medicīniskā palīdzība, bet neatliekama operācija nav nepieciešama," norāda Francijas Futbola federācija.

Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāms uzreiz pēc spēles medijiem apliecināja, ka Mbapē ar veselību nav viss kārtībā un "viņa deguns neizskatās labi". Dešāms neslēpa, ka Mbapē ir svarīga komandas daļa un ar viņu ierindā Francijas izlase ir daudz spēcīgāka.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !