Foto: AP/Scanpix/LETA

Albānijas vīriešu futbola izlase trešdien Eiropas čempionāta finālturnīra otrajā spēlē mača pēdējās minūtēs izrāva neizšķirtu 2:2 (1:0) pret Horvātiju.

Albānijas izlases labā vārtus guva Kazims Lači pamatlaikā un Klauss Ģasula kompensācijas laika priekšpēdējā minūtē. Horvātiem izcēlās šodienas jubilārs Andrejs Kramaričs un bumbu savos vārtos ieraidīja Ģasula.

Foto: SofaScore

Otrā spēle šajā grupā starp Spāniju un Itāliju norisināsies ceturtdien. B grupā pa trīs punktiem ir Spānijai un Itālijai, bet pa vienam - Albānijai un Horvātijai.

Pirmie šajā mačā vārtus guva albāņi, spēles 11.minūtē pēc Jasira Asani centrējuma soda laukumā Lači nedaudz ar galvu mainot bumbas lidojuma virzienu, kas tādējādi apgrūtināja Dominikam Livakovičam atvairīt sitienu. Puslaika turpinājumā dominēja horvāti, turpretī albāņi atbildēja ar pretuzbrukumiem, 30.minūtē bīstamu sitienu no 16 metriem izdarot Asani, bet vēlāk Livakovičam atvairot Kristjana Aslani raidījumu.

Otrajā puslaikā pirmie vistuvāk vārtu guvumam bija horvāti, 58.minūtē Josipam Šutalo ar galvu sitot bumbu garām cietoksnim. Pēc ilgstošiem centieniem horvātiem 74.minūtē izdevās panākt 1:1, kad pēc Antes Budimira piespēles precīzi no apmēram 11 metriem sita Kramaričs. Divas minūtes vēlāk pēc vēl vienas Budimira piespēles Luka Sučičs izdarīja sitienu pa vārtiem un Ģasula ieraidīja bumbu savos vārtos.

Pamatlaika pēdējās minūtēs un arī kompensācijas laikā albāņiem bija iespējas izraut neizšķirtu. Vienā no uzbrukuma epizodēm kompensācijas laika piektajā minūtē bumba pie 11 metru soda sitiena atzīmes nonāca Ģasulas rīcībā, kurš bija precīzs - 2:2.

Standings provided by Sofascore

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!