Foto: UEFA

2024. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīra A grupas otrās kārtas spēlē trešdien, 19. jūnijā, mājiniece Vācijas izlase Štutgartē droši ar 2:0 (1:0) pieveica Ungārijas valstsvienību, kā pirmā "Euro 2024" komanda nodrošinot sev vietu astotdaļfinālā.

Vācijas izlases labā vārtus guva Džamals Musiala un Ilkajs Gindoans.

Vēlāk A grupā tiksies Šveice un Skotija. Vācijai ir seši punkti divās spēlēs, trīs punktus vienā mačā guvusi Šveice, bet bez punktiem ir Skotija un Ungārija, kas aizvadījušas attiecīgi vienu un divas cīņas.

Jau spēles 15.sekundē pēc Antonio Rīdigera kļūdas viens pret Manuelu Neieru nonāca Barnabāšs Varga, vācu vārtsargam liedzot pretiniekam gūt ātrākos vārtus Eiropas čempionātu vēsturē. Vadībā vācieši izvirzījās pirmā puslaika vidū, kad ungāri haotiskā epizodē pie saviem vārtiem nenokontrolēja bumbu, to ieguva Gindoans, pēc kura piespēles Musiala 22.minūtē raidīja bumbu vārtos.

Puslaika otrajā pusē pēc Dominika Soboslai soda sitiena vēlreiz turnīra mājinieci glāba Neiers. Pēdējās minūtēs Musialam bija teicama iespēja dubultot pārsvaru, 21 gadu vecajam futbolistam sitot bumbu tikai nedaudz garām vārtiem, savukārt kompensācijas laikā pēc soda sitiena bumba nonāca otros vārtos, taču tika konstatēta aizmugure.

Otrā puslaika pirmajā pusē nebija izteikti bīstamu momentu, bet tā vidū, 67.minūtē, pēc Maksimiliāna Mitelštedta piespēles Gindoans izpildīja nekļūdīgu sitienu no apmēram desmit metriem - 2:0.

Pirmās kārtas mačos Vācija ar 5:1 sagrāva Skotiju, bet Šveice ar 3:1 pārspēja Ungāriju.

Vācija un Ungārija tikās arī pagājušajā Eiropas čempionātā, grupu turnīrā cīņai noslēdzoties neizšķirti 2:2. Pēc tam abas vienības spēkojās arī Nāciju līgā, vienai spēlei beidzoties neizšķirti 1:1, bet otrajā mačā pie panākuma tika ungāri.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!