Foto: UEFA

2024. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīra A grupas otrās kārtas spēlē trešdien, 19. jūnijā, Ķelnes stadionā neizšķirti 1:1 (1:1) cīnījās Skotijas un Šveices valstsvienības, šveiciešiem sperot platu soli pretī astotdaļfinālam.

Abus vārtus guva Šveices izlases futbolisti. Šveiciešiem izcēlās Džerdans Šakiri, bet bumbu savos vārtos ieraidīja Fabians Šērs.

A apakšgrupā pēc divām spēlēm Vācijai ir seši punkti un garantēta vieta astotdaļfinālā, Šveice guvusi četrus punktus, Skotija - vienu, bet Ungārija ir bez punktiem.

Foto: Publicitātes foto

Spēles 13.minūtē skoti aizskrēja ātrā pretuzbrukumā un pēc Skota Maktomineja sitiena Šērs ieraidīja bumbu savos vārtos, nesaprototies ar komandas vārtsargu Janu Zommeru, kurš bija gatavs tvert bumbu. 25.minūtē pēc skotu ļoti rupjas kļūdas aizsardzībā bumba nonāca pie Šakiri, kurš ar spēcīgu sitienu no distances guva vārtus - 1:1.

Otrajā puslaikā pirmie tuvāk vārtu guvumam bija šveicieši 59.minūtē, kad pēc Dana Ndojē sitiena bumbu skāra Anguss Ganns, tai lidojot garām vārtiem. Dažas minūtes vēlāk traumas dēļ mačs noslēdzās Skotijas izlases pamatsastāva aizsargam Kīranam Tīrnijam.

Cīņas 67.minūtē pēc soda sitiena Grānts Henlijs izdarīja raidījumu ar galvu, bumbai atsitoties pret vārtu stabu. Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām Brīls Embolo pēc izgājiena pret vārtsargu raidīja bumbu tīklā, taču aizmugures situācijas dēļ vārtu guvums netika ieskaitīts.

Pirms tam šajā apakšgrupā 2024.gada Eiropas čempionāta futbolā finālturnīra saimniece Vācija ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja Ungāriju, nodrošinot vietu astotdaļfinālā. Pirmās kārtas mačos Vācija ar 5:1 sagrāva Skotiju, bet Šveice ar 3:1 pārspēja Ungāriju.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!