Foto: AFP/Scanpix/LETA

Serbijas futbola valstsvienība gatava izstāties no 2024. gada Eiropas čempionāta ("Euro 2024"), ja Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) nesodīs Horvātiju un Albāniju par tās līdzjutēju uzbrūkošajiem saukļiem savstarpējās spēles laikā.

Horvātijas un Albānijas aizraujošo futbola spēli tagad aizēno līdzjutēju uzvedība, jo viņi mača laikā saukuši saukļus, kuros aicina nogalināt serbus.

Serbijas Futbola asociācijas ģenerālsekretārs Jovans Surbatovičs pieprasījis, lai tiktu pielietoti skarbākie iespējamie soda mēri. Viņš Serbijas valstij piederošajai raidorganizācijai RTS sacīja, ka notikušais ir skandalozs, un viņi pieprasīs UEFA sankcijas. Serbija apsver arī čempionāta neturpināšanu.

"Mēs pieprasīsim UEFA sodīt abu izlašu federācijas. Mēs negribam piedalīties turnīrā, ja UEFA viņus nesodīs. Tad domāsim, kā rīkoties tālāk," sacīja Surbatovičs. Viņš norādīja, ka iepriekš Serbija tika sodīta par līdzjutēju uzvedību, un tāpēc situācija tagad esot labāka.

Serbijas Futbola asociācijas ģenerālsekretārs bija dusmīgs arī uz Kosovas televīzijas kanāla "Artmotion" žurnālistu Arlindu Sadiku, kurš tiešraides laikā serbu līdzjutējiem parādīja Albānijas karogā redzamo ērgli. Viņam par šo pārkāpumu aizliegts turpināt darbu "Euro 2024".

"Mēs esam pārliecināti, ka viņi (Horvātija un Albānija) tiks sodīti, jo UEFA jau atsaucās uz mūsu aicinājumu izraidīt tā saukto žurnālistu no Albānijas," sacīja Serbija futbola amatpersona.

Horvātu un albāņu naidīgums pret serbiem sakņojas Dienvidslāvijas sabrukumā 1995. gadā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!