Foto: AFP/Scanpix/LETA

2024. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīra jeb "Euro 2024" 20. jūnija vakara spēlē futbola gardēžu "saldajā ēdienā" B grupas duelī Spānija ar negaidīti dominējošu sniegumu ar 1:0 (0:0) pieveica pašreizējo Eiropas čempionvienību Itāliju. Spāņi izcīnīja otro uzvaru turnīrā un nodrošināja sev vietu astotdaļfinālā.

Spēles ievadā vairāki vārtu gūšanas momenti tika spāņiem, un jau 15.minūtē pie dzeltenās kartītes par nesportisku uzvedību tika itāļu vārtsargs Džanluidži Donnarumma.

Pirmā puslaika turpinājumā spāņi turpinājuma dominēt, un itāļi tikai 45.minūtē tika pie pirmā sitiena pa vārtiem, kad pāri Spānijas vārtiem sita Federiko Kjēza.

Sākoties pirmā puslaika kompensācijas laikam, par runāšanu ar tiesnesi brīdinājumu nopelnīja Rodri Hernandess. Viņam šajā turnīrā tā ir jau otrā dzeltenā kartīte, kas nozīmē, ka futbolists nākamajā mačā nevarēs doties laukumā.

Otrajā puslaikā pēc spēlētām nepilnām desmit minūtēm pa Itālijas vārtiem sitienu izdarīja Niko Viljams un viņa raidīto bumbu vispirms ar galvu atsita Alvaro Morata, bet pēc tam to vēl atvairīja Donnarumma, taču bumba trāpīja itāļu aizsargam Rikardo Kalafjori, pēc kura kājas pieskāriena tā nonāca Itālijas vārtos, spāņiem izvirzoties vadībā ar 1:0.

Tuvojoties pamatlaika izskaņai, Itālija tika pie pirmā stūra sitiena šajā mačā, tomēr centrējumam nesekoja itāļu uzbrukums, pie bumbas viegli tiekot Spānijas vārtsargam Unai Simonam.

Kompensācijas laika beigās Itālija tika pie sava otrā stūra, taču arī to neizdevās izspēlēt, spāņiem nosargājot panākumu.

Šajā grupā otrās kārtas pirmā spēle notika trešdien, Albānijai izraujot neizšķirtu 2:2 pret Horvātiju. Pirmajās spēlēs Spānija ar 3:0 pārspēja Horvātiju, savukārt Itālija atspēlējās no vēsturē ātrāk ielaistajiem vārtiem finālturnīrā un ar 2:1 uzvarēja Albāniju.

B grupā pēc divām kārtām Spānija ar sešiem punktiem nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs, Itālijai ir trīs punkti, bet pa vienam punktam izcīnījušas Albānija un Horvātija.

Foto: UEFA

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!