Foto: AFP/Scanpix/LETA

Fakts, ka Dānijas izlases sastāvā 2024. gada Eiropas futbola čempionātā ("Euro 2024") spēlē Kristians Ēriksens, jau ir iespaidīgs, bet viņš ir arī pārliecinošs komandas uzbrukuma veidotājs. Šajā vasarā apritēja 1100 dienas kopš viņa pārdzīvotās sirds apstāšanās, un Ēriksena karjeras stāsts kļuvis vēl iespaidīgāks.

2021. gadā "Euro 2020" mačā starp Dāniju un Somiju "Parken" stadionā Kopenhāgenā pirmā puslaika izskaņā laukuma labajā malā Ēriksens devās pretī bumbai, ko grasījās saņemt pēc izmestā auta. Tajā brīdī dānis sāka grīļoties un pēc brīža jau gulēja zālājā. Notikumi attīstījās strauji, un pāris minūtes vēlāk mediķi cīnījās par viņa dzīvību pēc pēkšņas sirds apstāšanās. Trīs līdz četras minūtes viņš bija miris... Mediķiem izdevās glābt Ēriksena dzīvību, bet vēlāk veiktajās izmeklēšanās nekādas iedzimtas kaites vai sirds bojājumus atrast neizdevās.

Tagad Ēriksens atgriezies Eiropas čempionātā. Viņš palīdzēja Dānijas izlasei "Euro 2024" turnīrā izcīnīt divus punktus pirmajās divās spēlēs pret Slovēniju un Angliju, turpinot cīņu par iekļūšanu nākamajā kārtā. Viņš arī guva vārtus mačā pret Slovēniju. Ēriksena ceļš atpakaļ uz futbola virsotnēm nav bijis viegls, taču Vācijā viņam izdevās izcila atgriešanās uz Eiropas skatuves.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!