Foto: AP/Scanpix/LETA

2024. gada Eiropas futbola čempionāta ("Euro 2024") E apakšgrupas otrās kārtas spēlē Ukrainas futbola izlase atspēlējās un ar 2:1 (0:1) pieveica Slovākijas valstsvienība, šajā grupā saasinot cīņu par iekļūšanu astotdaļfinālā.

Otra E grupas otrās kārtas spēle, kurā tiksies Rumānija un Beļģija, tiks aizvadīta sestdien. Pirms šī mača šobrīd E grupā pa trīs punktiem ir Rumānijai, Ukrainai un Slovākijai, bet Beļģija pirmajā spēlē pie punktiem netika.

Foto: UEFA

Ukrainai izcēlās Mikola Šaparenko un Romans Jaremčuks, bet Slovākijas izlases labā vārtus guva Ivans Šrancs.

Pēc vairākiem slovāku uzbrukumiem spēles 17.minūtē, piespēlējot Lukāšam Haraslinam, Šrancs izpildīja sitienu ar galvu, bumbai pirms nonākšanas atsitoties pret zemi, kas apgrūtināja Anatolija Trubina darbu. Puslaika turpinājumā veiksmīgi strādāja abu komandu vārtsargi Trubins un Martins Dūbravka, kuri neļāva izmainīt mača rezultātu.

Otrā puslaika pirmajā pusē, 54.minūtē, ukraiņi izlīdzināja rezultātu. Pēc ātras pārejas uzbrukumā Oleksandrs Zinčenko piespēlēja bumbu uz soda laukuma vidu, no kurienes nekļūdīgs bija Šaparenko.

Vadībā Ukraina izvirzījās 80.minūtē, kad Jaremčuks aiz aizsargiem saņēma piespēli no Šarapenko un ieripināja bumbu vārtos.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!