Foto: AFP/Scanpix/LETA

Gruzijas un Čehijas vīriešu futbola izlases sestdien Hamburgā Eiropas čempionāta finālturnīra otrajā mačā spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0).

Gruzijas labā vārtus guva Giorgi Mikautadze, bet starp čehiem ar precīzu sitienu izcēlās Patriks Šiks.

23.minūtē Čehijas labā vārtus guva Adams Hložeks, taču pēc VAR pārbaudes tie netika ieskaitīti. Viņa sitienu vispirms atvairīja Gruzijas vārtsargs un atlēkusī bumba trāpīja vēl pa Hložekam pa seju un roku, kas bija iemesls vārtu guvuma atcelšanai.

Foto: Sofascore

Pirmā puslaika izskaņā no labas pozīcijas Gurams Kašija izdarīja sitienu pa Čehijas vārtiem un pēc tam, kad tiesnesis izskatīja epizodi video atkārtojumā, tika konstatēts, ka čehs Robins Hranāčs soda laukumā aizskāra bumbu ar roku, un uz Čehijas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens.

"Pendeli" izpildīt devās Giorgi Mikautadze, kurš precīzi sita bumbu pretinieku vārtos, izvirzot vadībā Gruziju ar 1:0. Viņš izcēlās ar gūtiem vārtiem arī pirmajā mačā.

Otrajā puslaikā pēc spēlētām nepilnām 13 minūtēm Čehija izlīdzināja rezultātu, kad pēc stūra sitiena izspēles bumba trāpīja pa vārtu stabu un Šiks to pēc tam nogādāja gruzīnu vārtos.

Mača izskaņā pretinieku vārtus iekarot vairāk centās čehi, kuriem īsā laika posmā izdevās tikt pie diviem stūra sitieniem, taču neviens no tiem nenoslēdzās ar precīzu sitienu. Pie stūra sitiena tika arī gruzīni, bet tas netika pārvērsts uzbrukumā.

Arī kompensācijas laikā bumbu vairāk pārvaldīja Čehijas futbolisti, un pēdējā minūtē gruzīniem izdevās pretuzbrukums trijatā pret vienu aizsargu, taču Saba Lobžanidze sita pāri pretinieku vārtiem.

Standings provided by Sofascore

Gruzijas un Čehijas izlases aizvadīja savu pirmo savstarpējo spēli. Gruzijas valstsvienība ir finālturnīra debitante, savukārt Čehija uzreiz pēc Čehoslovākijas sadalīšanās izcīnīja otro vietu, kvalificējoties arī turpmākajām septiņām meistarsacīkstēm.

F apakšgrupas pirmajos mačos Turcija ar 3:1 uzvarēja Gruziju un Portugāle ar 2:1 apspēlēja Čehiju.

Dienas otrajā spēlē plkst.19 Dortmundē tiksies Turcija un 2016.gada čempione Portugāle, bet otrā kārta noslēgsies plkst.22 ar Beļģijas un Rumānijas maču Ķelnē.

Svētdien sāksies trešās kārtas spēles, katrā apakšgrupā tām sākoties vienā laikā.

Portāls "Delfi" piedāvā mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!