Foto: AFP/Scanpix/LETA

Portugāles futbola izlase sestdien, 22. maijā, F grupas otrās kārtas mačā pārliecinoši ar 3:0 (2:0) pieveica Turciju.

Jau otrajā minūtē portugāļi uzbruka Turcijas vārtiem, taču pēc centrējuma Krištianu Ronaldu neizdevās spēcīgs sitiens. Pāris minūtes vēlāk uzbrukums padevās arī turkiem, bet portugāļi apturēja Kerema Aktirolu mēģinājumu iekarot vārtus. Mača 21. minūtē pie Turcijas vārtiem uz vārtu priekšu Ronaldu mēģināja piespēlēt Nunu Mendešs, taču Ronaldu līdz bumbai neaizsniedzās un tā nonāca pie Bernārdu Silvas, kurš to raidīja pretinieku vārtos, izvirzot vadībā Portugāli ar 1:0.

Foto: Sofascore

Neilgi pēc tam par izklupienu no aizmugures dzelteno kartīti saņēma Abdilkerims Bardakdži, kuram sakrāto brīdinājumu dēļ nāksies izlaist nākamo maču. Savukārt 28. minūtē Turcijas aizsargs Samets Akajdins vēlējās piespēlēt uz aizmuguri vārtsargam, taču Altajs Bajindirs jau bija izgājis no vārtiem un bumba ieripoja turku vārtos, rezultātam kļūstot 2:0 portugāļu labā.

39. minūtē par simulēšanu brīdinājumu saņēma Rafaēls Leāns, kuram arī nāksies izlaist nākamo Portugāles spēli. Tāpat puslaika turpinājumā par pretinieka klupināšanu dzelteno kartīti nopelnīja Akajdins un Zeki Čeliks, kurš saņēma brīdinājumu par runāšanu ar tiesnesi.

Pēc spēlētām desmit minūtēm otrajā puslaikā portugāļiem padevās pretuzbrukums un pēc Ronaldu piespēles turku vārtos bumbu raidīja Brunu Fernāndešs, kurš panāca 3:0. Portugāļiem iekrājot pārliecinošu pārsvaru, mačs ritēja daudz lēnākā tempā, bet, tuvojoties pamatlaika izskaņai, turki izmantoja pretinieku kļūdas un ilgāk spēlēja Portugāles aizsardzības zonā.

Spēles laikā pāris jaunieši neatļauti bija izskrējuši laukumā, vienam no viņiem paspējot arī nofotografēties ar Ronaldu.

Standings provided by Sofascore

Sestdien Gruzija un Čehija F grupā spēlēja neizšķirti 1:1.

Portāls "Delfi" piedāvāja Turcijas un Portugāles mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!