Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pirmo uzvaru Eiropas čempionātā futbolā sestdien, 22. jūnijā, izcīnīja Beļģijas izlase, kas E grupas otrās kārtas spēlē ar 2:0 (1:0) uzveica Rumāniju.

Beļģijas labā vārtus guva Juri Tīlmanss un Kevins de Bruine.

Tikko sākoties mačam, beļģi veiksmīgi apstādināja rumāņu uzbrukumu un ātri devās uz pretinieku vārtiem, kur jau mača otrajā minūtē ar precīzu sitienu pēc Romelu Lukaku piespēles izcēlās Tīlmanss, izvirzot vadībā Beļģiju ar 1:0. Pirmajā puslaikā bumbu pārliecinoši vairāk kontrolēja beļģi un Rumānijas vārtsargam Florinam Nicam vairākas reizes nācās glāb savu komandu no vēl zaudētiem vārtiem.

Otrā puslaika ievadā jau pie pretuzbrukuma tika rumāņi, taču Valentins Mihaila sita bumbu pāri Beļģijas vārtiem. Pēc vairākām nerealizētām iespējām 64. minūtē beļģu pārsvaru pretuzbrukumā dubultoja Lukaku, bet neilgi pēc tam VAR norādīja uz aizmuguri un vārtu guvums netika ieskaitīts. Īsi pēc tam Lukaku vēlreiz mēģināja raidīt bumbu pretinieku vārtos, tomēr atkal Rumānijas vārtos nekļūdīgi spēlēja Nica.

Arī rumāņi turpināja doties pretuzbrukumā un Deniss Mans sita virsū beļģu vārtsargam, kurš viegli atvairīja sitienu. Nedaudz vairāk kā desmit minūtes līdz pamatlaika beigām pēc tālas vārtsarga Kūna Kastēlsa piespēles Beļģijas kapteinis de Bruine bija ātrāks par pretinieku aizsargu un pārspēja arī rumāņu vārtsargu, kurš bija tālu izskrējis no vārtiem, panākot 2:0.

Piektdien šajā grupā Ukraina ar 2:1 uzvarēja Slovākiju. Tādējādi E grupā pa trīs punktiem ir visām četrām komandām.

Standings provided by Sofascore

Portāls "Delfi" piedāvāja Beļģijas un Rumānijas spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!